Sănătatea prin Alimentație, în dezbatere la Cluj-Napoca

A doua Conferință Națională Sănătate prin Alimentație, cel mai important eveniment dedicat alimentației sănătoase, are loc la Cluj-Napoca, în data de 19 mai, la Hotel Opera Plaza. Organizată sub egida Academiei Române, manifestarea reunește unii dintre cei mai importanți profesioniști din domeniul sănătății și nutriției din România.

Conferința Națională Sănătate prin Alimentație aduce în dezbatere subiecte legate de cultura nutrițională populațională și siguranța alimentară, dar și rolul profilactic al alimentației sănătoase.

”Educația nutrițională este aproape inexistentă la români. Populația nu știe care sunt principiile unei alimentații sănătoase, de aici și multitudinea de afecțiuni care, în mod normal, ar putea fi prevenite printr-o alimentație sănătoasă și un stil de viață sănătos”, a declarat prof.univ.dr. Nicolae Hâncu, președintele Conferinței şi membru de onoare al Academiei Române.

Temele vor fi centrate atât pe importanța alimentației sănătoase în păstrarea stării de sănătate, cât și pe corelarea alimentației cu anumite afecțiuni, cu precădere obezitate, diabet, boli cardiovasculare, dislipidemii, nefropatii, boli gastroenterologice și hepatopatii. De asemenea, în cadrul manifestării va fi prezentată și problematica tulburărilor de comportament alimentar.

Importanța alimentației sănătoase este subliniată și de prof.univ.dr. Marius Bojiță, fostul rector al Universității de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, care a punctat: ”Fiecare dintre noi are datoria față de sine însuși să adopte o alimentație corectă, astfel că ar trebui să facem din titlul acestei conferințe o adevărată deviză – sănătate prin alimentație”.

”Medicii joacă un rol esențial în informarea pacienților cu privire la ceea ce înseamnă alimentație sănătoasă, drept urmare această conferință este extrem de oportună atât pentru mediul universitar, cât și pentru mediul profesionist. Importanța acestei manifestări constă în faptul că facilitează schimbul de experiență dintre specialiști și oferă o perspectivă mai clară asupra implicațiilor avute de stilul alimentar asupra populației. Mă bucur că anul acesta evenimentul are loc în Cluj-Napoca, un centru universitar de referință în domeniul pregătirii viitorilor medici”, a precizat prof.univ.dr. Anca Buzoianu, decanul Facultății de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca.

Înscrierile pentru a doua Conferință Națională Sănătate prin Alimentație se fac pe site-ul evenimentului www.sanatateprinalimentatie.ro sau la adresa de e-mail pr@sanatateapress.ro . Participarea este gratuită, pe baza înscrierii. Eveniment creditat cu puncte EMC.

Secretariatul științific este asigurat de dr. Cristina Niță, șef lucrări UMF ”Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca.

Organizator științific: Societatea de Nutriție din România

Parteneri ştiinţifici: Federația Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, Asociația Română de Studiu al Obezității, Societatea Română de Medicină Internă, Societatea Națională de Medicina Familiei și Institutul Național de Sănătate Publică.

Management eveniment: Sănătatea Press Group – expertul tău în comunicare pe domeniul medical

Contact: Georgiana Giunca, PR Executive, 0733.011.108, press@sanatateapress.ro