Romgermed si Florin Piersic JR. despre campania “Tanar si Responsabil”

In 2012, clinicile Romgermed impreuna cu fondatorul lor, Dorian Schwartz, au initiat o campanie de educare a tinerilor liceeni, campanie care s-a numit “Tanar si Responsabil”. Echipa de medici de la Romgermed l-au avut ca invitat la liceul Spiru Haret UCECOM pe Florin Piersic JR.

romgermed

In peste 3 ore, Cristina Meca si Iulia Florea, doctori la Romgermed au explicat elevilor de ce trebuie ca acestia sa spuna NU violentei, drogurilor, alcoolului si fumatului. Seminariile au fost foarte interactive si au continut si o sectiune de Q&A unde elevii care au dorit au si reusit sa puna intrebari invitatului, dar si medicilor.
Florin Piersic JR. le-a vorbit deschis elevilor despre viata sa si a incercat sa ofere propiile experiente de viata ca si exemplu. “Am gresit mult in viata.  Daca pot sa fac ceva cu adevarat bun este sa exprim asupra greselilor pe care le-am facut”. Actorul a recunoscut si motivil pentru care a dat curs invitatiei celor de la Romgermed. Motivul pentru care Florin Piersic JR. s-a alaturat campaniei “Tineri si Responsabili” datorita copilului sau. “Am venit crezand ca e dificil spre imposibil sa comunic cu voi. Multa lume m-a facut adolescent intarziat, dar nu e chiar atat de rau pentru un actor”, a spart gheata actorul.

Elevii au fost foarte receptivi la absolut toate sfaturile doctorilor de la Romgermed pe care le puteti vedea si pe contul de Youtube, dar si la sfaturile lui Florin Piersic JR. Elevii au fost foarte preocupati de aparitia asa zisor “droguri legale” in viata lor. Florin Piersic JR. a recunoscut ca extrem de multi prieteni i-au propus sa consume droguri, legale sau nelegale, pe principiul “nu stii ce ai pierdut”.

Pentru o atmosfera cat mai relaxata, actorul a rugat cadrele didactice sa paraseasca putin timp incaperea pentru a nu ii inchista pe elevi.

Sa ramanem numai noi, sa fim ca o secta”. I-a rugat pe elevi sa fie deschisi si sa povesteasca care dintre ei a incercat vreodata o tigara etnobotica.

Florin Piersic JR. impreuna cu medicii Romgermed au reusit sa ii aduca pe elevi la concluzia ca de droguri de apuci din curiozitate, cu riscul de a deveni dependent in cadul anturajului.
Discutia a decurs usor spre alternativa la droguri. Florin Piersc JR. sustinea ca nevoie de modele pozitive si hobby-uri sau stabilirea unor targeturi in viata sunt o alternativa sanataosa si eficienta la vicii.