Romanii prefera masinile second-hand: 5 lucruri care le influnteaza decizia!

Un studiu recent realizat arata ca din 7 masini inmatriculate, 6 sunt second-hand. Oare de ce?

Nu reprezinta pentru nimeni un secret faptul ca masina si-a depasit de mult stadiul de simplu mijloc de transport cu mult ma confortabil fata de cel public, odata cu aparitia job-urilor care presupun petrecerea unui numar semnificativ de ore la volan. Totodata, deplasarile in interes de serviciu ori in alte scopuri au generat necesitatea aparitiei diferitelor dotari menite sa faca viata mai usoara soferului, sa nu ii distraga atentia de la condus si sa sporeasca confortul celorlalti pasageri din automobil.

romania este plina de autoturisme sh

Totusi, achizitionarea unui automobil presupune un buget foarte bine stabilit si, de aceea, nu toata lumea isi permite o astfel de investitie. Si, cu siguranta, acesta este si motivul pentru care romanii prefera varianta masinilor second-hand: pe langa faptul ca sunt mult mai ieftine, acestia isi pot achizitiona modelul pe care si-l doresc, avand posibilitatea de a veni cu imbunatatiri daca este cazul.

chei de masina

5 detalii semnificative ale automobilelor second-hand

Iata care sunt lucrurile pe care romanii le au in vedere atunci cand se hotarasc sa isi cumpere o masina la mana a doua:

isi iubeste masina

  • De regula, romanii sunt constienti ca o masina second-hand are nevoie de cateva imbunatatiri, tocmai pentru a se asigura ca aceasta se afla intr-o stare optima de functionare. Majoritatea aleg sa ofere o protectie suplimentara masinii prin intermediul chip tuning-ului, foarte util in ceea ce priveste cresterea performantei unui automobil, in special cand este vorba de unul achizitionat la mana a doua. Pe langa cresterea performantelor motorului, remaparea optimizeaza arderea combustibilului, iar astfel consumul scade. In Bucuresti, sunt multe firme printre care si MAXXPERFORMANCE care se ocupa de chiptuning pentru Opel, o masina cunoscuta ca fiind in top in preferintele romanilor in materie de autovehicule la mana a doua.

chiptuning pentru masina opel

  • Climatizarea reprezinta un aspect caruia majoritatea soferilor ii acorda o importanta deosebita. Cei mai multi romani cauta ca o masina second-hand sa includa sistemul de climatizare automata care permite selectarea unei temperaturi diferite in functie de zonele masinii. In cele mai multe cazuri, un astfel de sistem implica posibilitatea de a regla o temperatura diferita pentru pasagerul din dreapta si, in acelasi timp, libertatea de a selecta un alt nivel al temperaturii pentru cel care se afla in stanga.
  • Starea in care se afla motorul masinii este foarte importanta si, de aceea, romanii verifica acest aspect inainte sa ia o decizie in privinta achizitionarii unei masini la mana a doua. In cazul in care se observa urme de scurgeri lichide, atunci, fara doar si poate, motorul masinii si, implicit, autoturismul in sine nu a fost ingrijit corespunzator, iar acest lucru ridica un mare semn de intrebare.
  • Interiorul masinii reprezinta un aspect care poate inclina balanta catre un raspuns favorabil in ceea ce priveste achizitionarea unei masini second-hand. Daca tapiteria este rupta sau roasa, ori daca parbrizul este crapat, atunci investitia nu isi are rostul. In general, astfel de lucruri se pot observa cu ochiul liber, acesta fiind si motivul pentru care 9 din 10 romani spun ca interiorul masinii este cel care i-a determinat sa renunte la optiunile pe care le aveau.

la volanul unei masini la mana a doua

  • Majoritatea spun ca actele masinii sunt foarte importante intrucat acestea trebuie sa fie in regula. Asta inseamna ca trebuie ca masina sa aiba un talon original, carte de identitate, dar si certificat fiscal, fara de care autoturismul nu poate fi inscris la circa financiara si, mai apoi, la politie.

soferii apeleaza la chiptuning pentru masina sh

Asadar, iata care sunt cele 5 lucruri care conteaza cel mai mult in viziunea romanilor aflati in cautarea unei noi masini, fie ea si second-hand.