Rolul foliilor autocolante in viata de zi cu zi

Folia autocolanta are rol decorativ sau de protectie. Totodata, taximetristii o folosesc pentru a da masinii culoarea galbena, obligatorie in aceasta meserie, in Bucuresti. Foliile autocolante pot fi de mai multe feluri. In primul rand, sunt cele care se adreseaza pasionatilor de masini, apoi ne referim la cele strict decorative, iar in final la cele care au ca rol restaurarea unor piese de mobilier, care sunt uzate din cauza timpului sau a unor zgarieturi sau lovituri.

diverse folii autocolante

Pentru masini, autocolantele pot fi de mai multe feluri. Exista mai multi pasionati de automobile care doresc sa isi decoreze masina cu anumite simboluri si imbraca anumite portiuni ale autovehiculului. De exemplu, pasionatii de tuning aleg sa imbrace barele masinii in folii pentru a le da acestora alta textura decat restul masinii. Efectul este unul spectaculos, care atrage atentia, si care protejeaza aceste portiuni de zgarieturi. In cazul in care se deterioreaza folia este usor de inlocuit, dar rezista foarte bine si la apa. Un alt rol pe care il are folia autocolanta este de a schimba culoarea unei masini. Acest lucru se intampla in cazul companiilor de taxi, care sunt obligate sa aiba masini doar de culoarea galbena. Pentru ca nu doresc sa o vopseasca, acestia aleg varianta foliilor autocolante de culoare galbena, care rezista foarte bine in timp si costa mai putin decat vopsitul automobilului.

In afara de domeniul auto, foliile autocolante se mai folosesc si pentru decoratiuni. Acestea dau o noua infatisare peretilor, geamurilor sau chiar a corpurilor de mobilier din casa dumneavoastra. In plus, exista folii care protejeaza impotriva razelor soarelui si se lipesc foarte usor pe geamuri. Foliile decorative sunt foarte usor de lipit si in mod sigur o sa aduca un plus de modernism camerelor in care locuiti. Totodata, sunt foarte usor de dat jos in cazul in care doriti sa le inlocuiti.

In concluzie, foliile va pot ajuta in mai multe activitati de decorare, fie ca este vorba despre locuinta sau masina. Sunt foarte usor de montat si la fel de usor de indepartat. Acestea vin cu aspect de lemn natural, cum ar fi cires, stejar, mahon, nuc sau pot avea aspect de piele naturala.

[sursa foto: americanas.com]