Reporter de televiziune rus ucis în Ucraina

Un reporter de televiziune rus a fost ucis marți în timp ce acoperă criza din Ucraina, potrivit presei de stat si in acest ziar stiri interne.
Igor Kornelyuk, un corespondent cu Rusia de stat VGTRK, a intrat sub mortar foc, împreună cu echipajul său în apropiere de orașul de est ucrainean  Luhansk, în conformitate cu Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa, un bloc de securitate regională.

Kornelyuk mai târziu a murit la un spital Luhansk, a declarat ITAR-Tass, o agenție de știri a guvernului rus.

Această moarte este încă un alt mement oribil si nu se fac eforturi suficiente pentru a proteja jurnaliÈ™tii care își riscă viaÈ›a de raportare din zonele de conflict din Ucraina “, a spus Dunja Mijatovic, reprezentantul OSCE pentru libertatea mass-media.

Mijatovic, de asemenea, a spus ca inginerul de sunet al echipei, Anton Voloshin, lipsește.
O mare parte din conflictl a fost axat în Luhansk. Luni, sute de militanți pro-rusi au efectuat un atac coordonat, pe o bază de grăniceri acolo. Cinci dintre aceste militanți au fost uciși în atac, a declarat Oleg Slobodyan, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Grăniceri de Stat din Ucraina. Șapte persoane au fost de asemenea uciși luni într-un atac separat, la o clădire guvernamentală Luhansk, a declarat oficiali din domeniul sanatatii.