RAPORTUL EUROPEAN. REVOLUTIA-ANTI SIRIANA. ADEVARUL DIN SPATELE MINCIUNILOR PREZENTAT LA BUCURESTI

In data de 9 mai 2011, Profesorul Anton Caragea , Directorul  Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica, a prezentat raportul european : Revolutia Anti-siriana. Adevarul din spatele minciunilor.

Sute de mii de sirieni au iesit in strada pentru a-si exprima sprijinul pentru Presedintele Bashar Al Assad

 

Raportul pune accentul pe faptul ca in Siria nu are loc nicio revolutie, ci doar o clasica lovitura de stat, sprijinita de fostele puteri coloniale.

Siria este ultima tara susceptibila a avea loc o revolutie. La conducerea tarii este un lider de o incontestabila popularitate : Presedintele Bashar Al Assad.

Tanar, educat, modernist, realizand reforme extraordinare, in doar 11 ani de conducere, fiind la enorma distanta de lideri decrepiti si dictatoriali precum Zine El Abidine Ben Ali din Tunisia si Hosni Mubarak din Egipt.

Bashar al Assad are la activ o lunga serie de succese : a deschis societatea siriana catre reforme, a eliberat toti prizonierii politici , a desfasurat o campanie de succes de eliminare a coruptiei ,a acceptat introducerea comunicatiilor libere , a internetului si a acceptat o societate libera, deschisa si a reusit sa creeze o larga baza sociala pentru guvernul sau , apreciaza profesorul Anton Caragea.

Raportul pune accentul pe faptul ca Siria este o societate democratica si deschisa, in plin proces de reforma si modernizare a tuturor sferelor sociale si principala tinta a atacurilor este politica sa externa independenta .

Principalul vector al atacurilor impotriva Siriei  este , potrivit evaluarii raportului : alianta Siria-Iran.

Iranul nu a fost atacat pana acum doar datorita unui singur factor : un atac contra Iranului ar arunca in flacari intregul Orient Mijlociu, cu Siria sprijinind Iranul si Hezbolahul in miscarile de retaliere la adresa Israelului.

Acum, cu Siria inlaturata , asta ar insemna distrugerea Hezbolahului , distrugerea unitatii libaneze si sfarsitul oricarei posibilitati a Iranului de a reactiona in fata unui atac american. Distrugerea aliantei cu Iranul nu este singura tinta a agresiunii ce se desfasoara contra Siriei.

In ultimii ani Turcia a devenit un aliat ingrijorator pentru Occident .Partenerul acestei deschideri a Turciei spre lumea araba si spre lumea islamica a fost Siria.  Cu Siria, Turcia a reusit sa isi rezolve problemele pendinte in legatura cu granitele, cu partajarea apelor Eufratului si cu deschiderea reciproca a pietelor pentru cooperare economica.

Aceasta a fost o poveste de succes ce a readus Turcia in lumea araba. Acum, daca Siria este distrusa, se pune capat noii politici turcesti de deschidere spre lumea araba, iar Turcia va aparea doar ca un partener al agresiunilor occidentale, spulberand orice vis al apropierii turco-arabe. In acest climat de conspiratie si presiune internationala, realizata prin atacuri teroriste si manipulare mediatica , puterile occidentale au realizat ca este imposibil sa creeze o revolutie in interior , asa ca Siria a  devenit victima unui razboi mediatic de inimaginabila intensitate . Fotografii si inregistrari video din Bahrain au fost prezentate de posturile occidentale precum BBC si CNN drept imagini din Homs sau alte orase siriene , protestatari din Alexandria , cu steaguri egiptene, au fost prezentati drept demonstranti din Latakia si lista manipularilor ar putea continua la nesfarsit.

In timp ce in Siria nu se desfasurau proteste , bande armate au fost infiltrate in sudul Siriei si au ucis civili in Deraa, Homs, Hama, Latakia , sperand sa provoace o reactie a civililor impotriva unor asa numite atrocitati ale politiei si fortelor armate. Au esuat din nou, deoarece toata lumea in Siria stie ca armata siriana nu ar  trage niciodata asupra demonstrantilor civili. Inaltul prestigiu de care se bucura armata in societate a impedicat orice noua incercare de raspandire a haosului.

In fata acestor atacuri si conspiratii nereusite raportul , profesorului Anton Caragea, se incheie intr-o lumina optimista : poprul sirian va sta decis in dorinta sa de a construi o tara independenta si libera, prin onestitate si refuzul oricarui compromis. Siria va invinge intotdeauna , a concluzionat prof.dr. Anton Caragea