Quartz Matrix sustine si promoveaza Expozitia Europeana a Creativitatii si Inovarii EuroInvent / 12-14 mai 2011

Quartz Matrix este onorata sa anunte deschiderea evenimentului Expozitia Europeana a Creativitatii si Inovarii EuroInvent, care are loc in perioada 12-14 mai 2011 la „Sala Pasilor Pierduti” din cadrul Universitatii „Al. I. Cuza” din Iasi.

Expozitia promoveaza creativitatea romaneasca in contextul european prin diseminarea si promovarea rezultatelor cercetarii internationale din 14 arii diverse (1. Mediu – Controlul poluarii; 2. Energie si dezvoltare durabila; 3. Agricultura si industrie alimentara; 4. Medicina – Cosmetica; 5. Echipamente industriale si de laborator; 6. Inginerie mecanica – Metalurgie; 7. Constructii si Materiale; 8. Industria aviatiei, constructoare de masini si transporturi; 9. Industria Chimica si Textila; 10. Tehnologia Informatiei si Comunicatii; 11. Imprimate si publicitate; 12. Siguranta si protectie; 13. Sport, Jocuri si Recreere; 14. Altele).

La acest eveniment, Quartz Matrix isi propune sa incheie parteneriate cu alte institute de cercetare internationale si sa creeze noi directii de cercetare-dezvoltare-inovare prin transfer tehnologic. O ultima etapa in acest ciclu al inovarii o constituie implementarea inventiilor, acesta fiind si motivul pentru care printre partneri si invitati se afla firme regionale cu departamente proprii de cercetare-dezvoltare, precum Quartz Matrix. In total vor fi etalate peste 150 de inventii.

In timpul evenimentului cu intrare libera pentru vizitatori va fi distribuit catalogul in limba engleza cu toate informatiile participantilor si ale inventiilor acestora. Sub egida EuroInvent vor avea loc, de asemenea, urmatoarele evenimente:

1. Workshop – Creativitatea Romaneasca in Context European, cu urmatoarele sectiuni:

– proprietatea intelectuala si dreptul de autor in actualul context geopolitic

– creativitatea tehnico-stiintifica romaneasca – trecut, prezent si viitor

– valorizarea mostenirilor culturale si tehnico-stiintifice

2. Salonul National de Carte Tehnico-Stiintifica, unde vor fi premiate carti aparute in ultimii doi ani si edituri care au tiparit lucrari reprezentative pentru cercetarea romaneasca (se va desfasura in holul Facultatii de Chimie Industriala si Protectia Mediului – Universitatea Tehnica „Gh. Asachi” Iasi)

3. European Visual Art Exhibition, Muzeul Unirii Iasi (10-15 mai 2011), unde vor fi etalate creatii ale marilor pictori ieseni