PSIHOLOGUL – O RESURSÄ‚ PENTRU O VIAȚĂ MAI BUNÄ‚

Psihologul poate să fie chiar și pentru tine, cititorule, o resursă pentru o viață mai bună. Psihologul este un om ca și tine în multe privințe, însă are și ceva special.

Psihologul are cunoaștere și experiență în domeniul numit viață, sub latura percepției și trăirii  ei subiective. El a căutat să înțeleagă cum funcționează oamenii în relație cu ei înșiși, dar și cu ceilalți. A observat cum oamenii se deosebesc în felul în care gândesc, simt și acționează datorită experiențelor diferite de viață, și a învățăturilor desprinse din acestea.
De exemplu, dacă cineva a avut un abuzator în preajmă, a învățat să fie umil sau a învățat să se lupte, sau a învățat să se ferească din calea lui. Ulterior, când anii au trecut, mediul s-a schimbat, el a rămas la fel și a preferat să-și recreeze un mediu similar, decât să se schimbe pentru a trăi alte tipuri de experiențe. Psihologul a observat de atâtea ori cum oamenii rămân prizonieri ai învățăturilor dintr-un timp trecut. Mintea lor a intrat pe pilot automat și nu mai poate să reevalueze și să se adapteze eficient la un mediu nou, diferit de cel în care s-a format. Oamenii rămân tributari vechilor obiceiuri, credințe și comportamente în nenumărate moduri, chiar dacă asta îi face nefericiți în prezent. Altfel spus, mintea unui adult vrea să aibă dreptate mai mult decât să rezolve o situație dificilă de viață. Mintea vrea să aibă dreptate pentru că așa se simte în siguranță, o falsă siguranță a superiorității. Mintea caută mereu să folosească soluții vechi pentru probleme noi.

Dacă ești interesat de psihoterapie pentru copii și adolescenți, consiliere psihologică și psihoterapie de familie, consilierea psihologică și psihoterapia de cuplu descoperă detalii despre cabinetul nostru accesând http://www.psihologiecuantica.ro/.

Dacă încă nu ai închis pagina spunând că ai “dreptate”, că nimeni nu se pricepe mai bine ca tine la problemele din viaÈ›a ta, ai È™ansa să afli că psihologul este cel care poate să-È›i ofere noi perspective prin care să te priveÈ™ti pe tine È™i pe ceilalÈ›i. Psihologul este cel care poate să vadă când mintea ta mai are nevoie de informaÈ›ii È™i experienÈ›e noi pentru a depăși diverse dificultăți emoÈ›ionale, relaÈ›ionale, decizionale, comportamentale.

Așa cum consulți un medic atunci când ai o durere fizică, așa poți să consulți un psiholog când o durere sufletească îți întunecă viața și nu te lasă să te bucuri și să fii fericit.

Psihologul este o resursă, la fel cum este o carte, un documentar, un film, un curs, sau orice altceva care îti poate fi de folos la un moment dat, iar oamenii puternici și inteligenți utilizează toate resursele pe care le au la dispoziție când vor să atingă un obiectiv sau să urmeze un vis.

Te asteptăm să ne contactezi la numărul de telefon 0773 711 746 sau să ne faci o vizită la cabinet: B-dul. Gheorghe Sincai Nr. 13, Bl. 5. Etaj 2, Ap. 11-12, interfon 11-12, Sector 4, București, zona Tineretului.

Mai multe detalii găsești și pe site: http://www.psihologiecuantica.ro/