Proprietati importante pe care le au placile de polistiren expandat

Unul din materialele de constructii care nu are concurenta cand vine vorba de izolarea termica sunt placile de polistiren expandat. Daca se doreste izolarea termica a unei cladirii, cea mai populara optiune printre consumatori o reprezinta polistirenul expandat. Exista multe alte variante pe care le puteti alege cand vine vorba de izolarea unei locuinte, astfel ca este bine sa stiti care sunt avantajele si dezavantajele pe care le prezinta acest material, inainte sa luati o decizie.

Principalele caracteristici

Prinipalele aspecte care fac din izolatia cu polistiren expandat o solutie excelenta pentru a inhiba considerabil transferul de temperatura dintre locuinta dumneavoastra si mediul inconjurator sunt reprezentate de durabilitate, costul scazut si calitate.

polistiren expandat

Inca de cand a aparut placa de polistiren expandat a fost si este cea mai indragita solutie in ceea ce priveste izolatiie de catre persoane specializate dar si de catre oameni fara experienta sau studii in domeniu. Seria de lucruri care fac acest produs sa ramana si in prezent cel mai folosit material izolant este constituita din:

  • Fiabilitatea sa (deoarece este un material usor de model si care poate fi adaptat nevoilor personale);
    Costul foarte redus (acest material este foarte ieftin comparativ cu alte variante care pot face acelasi lucru);
  • Costul foarte redus (acest material este foarte ieftin comparativ cu alte variante care pot face acelasi lucru);
  • Rezistenta (materialul ar e o durata de viata mare si rezista la factorii externi);
    Gradul scazut de dificultate la montare (lucru datorat faptului ca este usor de modelat dupa nevoie si faptului ca nu are greutati mari).

Procesul prin care se produc placile de polistiren expandat

Materia principala este styrenul care este importata sub forma de granule sfericie de dimensiuni foarte mici. Granulele sunt descarcate in palnia de alimentare a snecului care le transfera in cantar si apoi in instalatia pentru preexpandare. Preexpandarea are rolul de a agita granulele si impreuna cu aburul emis de o centrala termica, le mareste volumul acestora de aproape 50 de ori. In urma acestei etape se obtine un material semifabricat, adica granulele preexpandate. Dupa aceasta etape granuelele sunt lasata la uscat cel putin 10 ore.

In a doua etapa, granulele sunt presate si se obtin asa numitele blocuri de polistiren expandat. In general, greutatea difera in functie de densitate. Pentru a scoate blocurile de polistiren expandat este necesara racirea formei. Dupa ce s-au racit acestea sunt transportata la masina de taiere, urmand a fi taiate. Instalatia de taiere foloseste fire incalzite la 200 de grade Celsius si taie blocurile cu o precizie foarte ridicata.

Dupa aceste etape, urmeaza ambalarea si etichetarea. Aceste operatiuni sunt evident automatizate. Produsul final trebuie sa mai stea inca 7 zile la uscare inainte de a fi utilizat.