Proiect de parteneriat Grundtvig “Europe et partage”

Proiect de parteneriat Grundtvig, Programul Sectorial Grundtvig,
“Europe et partage”
In perioada 2009-2011, se derulează proiectul de parteneriat Grundtvig “Europe et partage”, nr. GRU-09-P-LP-148-BT-FR, coordonat de Association TROUVER SA VOIX, FranÅ£a (Dna Marypier Quénéhen), în parteneriat cu BBL – Bewegung bedeutet leben (Austria), The Mosaic Art And Sound Ltd. (Marea Britanie) ÅŸi Inspectoratul Åžcolar JudeÅ£ean BotoÅŸani (România). Acest proiect este finanÅ£at cu sprijinul Comisiei Europene în cadrul Programului de Invăţare pe Tot Parcursul VieÅ£ii, Programul Sectorial Grundtvig.
Membrii echipei de proiect au colaborat la realizarea de mini-filme (clipuri video) în patru limbi (franceză, engleză, germană şi română), pe temele următoare: Dreptul la muncă, Supraconsumul, Violenţa asupra femeilor, Europa de mâine, Cetăţenia: un nou mod de a învăţa. Subiectele au fost alese pe baza evaluării a ceea ce ar putea reprezenta o necesitate a educaţiei într-un cadru mai general. Echipa de proiect din I.Ş.J. Botoşani a colaborat, pentru atingerea obiectivelor, cu tineri şi cadre didactice din următoarele instituţii: Liceul Teoretic „Nicolae Iorga”, Colegiul Naţional „A. T. Laurian”, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, Liceul de Artă „Ştefan Luchian”, Clubul Copiilor Dorohoi, Palatul Copiilor Botoşani.
Limba de comunicare în cadrul parteneriatului este limba franceză. S-a convenit să se folosească şi limba engleză, în special în timpul reuniunilor de proiect, pentru a se crea o atmosferă de înţelegere şi cooperare, în care toţi participanţii să-şi îmbunătăţească atât competenţele în limba franceză cât şi în limba engleză.
Pentru o mai bună diseminare şi valorizare a proiectului, s-au realizat materiale informative, au fost create site-ul: http://www.europeetpartage.eu/index.php?p=p1&flag=fra şi pagina web: http://www.isjbotosani.ro/categorie/Europe+et+partage, s-au organizat expoziţii (în holul I.Ş.J. Botoşani) şi activităţi specifice.

Responsabil proiect,
Prof. Dr. Rodica Mighiu
I.Åž.J. BotoÅŸani