Programeaza-te la un test Papanicolau la Romgermed. Tine la santatea ta!

Sananatea este cel mai important lucru, iar pentru asta trebuie sa efectuezi anual un test Papanicolau pentru a putea depista precoce aparitia cancerului de col uterin. Cancerul de col uterin este o boala deosebit de grava, care poate fi tratata si vindecata daca este diagnosticata la timp cu ajutorul unui test Papanicolau.
Daca vrei sa beneficiezi de serviciul celor mai buni medici, programeaza-te regulat la un test Papanicolau la clinica medicala Romgermed din Bucuresti.

De ce este necesar sa faci un test Papanicolau?

Din pacate, in lume, o femei moare de cancer de col uterin. In Europa, in fiecare an sunt diagnosticate cu cancer de col uterin circa 60.000 de femei, ceea ce inseamna 0.023% din populatia feminia. In Romania exista cea mai mare rata de mortalitate din cauza femeilor care sunt diagnosticate cu cancer de colt uterin, de aceea este foarte important sa faci regulat un test Papanicolau pentru a te proteja de cancerul de col uterin si pentru a-l descoperi la timp pentru a putea fi tratat.
Cam acestea sunt principalele motive pentru care trebuie sa acorzi o importanta foarte mare testului Papanicolau.

test papanicolau

Cat sunt de sigure rezultatele testului Papanicolau?

Nicio testare nu este sigura in proportie de 100%. Rezultatele neconcludente apar uneori la procesul de recoltare deoarece nu se recolteaza un numar suficient de celule, se recolteaza prea multe celule, recoltarea nu se face corect. In acest caz, testul Papanicolau trebuie repetat.

Cate tipuri de teste Papanicolau exista la clinica medicala Romgermed?

La clinica medicala Romgermed poti face doua tipuri de test: conventional sau in mediul lichid.

Este recomandat sa efectuezi testul Papanicolau in mediul lichid deoarece acesta ofera o imagine cat mai clara asupra diagnosticului ce urmeaza a-ti fi pus. Acest tip de test are cateva avantaje precum:

  • Recoltarea este usoara, eliminandu-se etapele de etalare si de fixare a lamelor in cabinetul medical
  • Recipientul in care ti se colecteaza proba citologica contine un lichid de conservare, un filtru pentru separarea mucusului, a celulelor inflamatorii si a sangelui (elemente ce nu sunt relevante pentru diagnostic) si astfel apare o imbogatire a celulelor relevate clinic permitandu-se o analizare mai rapida si o creste calitativa a diagnosticului
  • Proba recoltata este mult mai stabilita, rezistand in recipient pana la 12 luni de la recoltare
  • Obiectul cu care se recolteaza probleme ramane inchis si astfel intreaga cantitate de celule recoltate ajunge direct in mediul de conservare
  • Nu exista deloc riscul contaminarii incrucisate, pentru ca acel capac al recipientului nu se va mai deschide dupa recoltarea probei
  • Se reducere cu aproximativ 15-20% timpul necesar pentru interpretarea lamelor

Toate aceste lucruri ajuta la cresterea si acuratetea rezultatului testului Papanicolau.

Ce trebuie sa faci inainte de efectuarea unui test Papanicolau?

  • Cu 2 zile inainte de recoltare trebuie sa eviti contactul sexual si opresti alte tratamente intravaginale
  • Sa nu mergi la testul Papanicolau in perioada mestruatiei, ci dupa aproximativ 5 zile de la terminarea acesteia
  • Daca exista infectii sau urmezi vreun tratament local, trebuie sa mergi la test dupa terminarea tratamentului sau vindecarea infectiei

Despre clinica medicala Romgermed din Bucuresti

Clinica medicala Romgermed iti pune la dispozitia o gama larga de servicii medicale, toate cu ajutorul medicilor cu peste 20 de ani de experienta care lucreaza aici. In cadrul clinicii medicale Romgermed te poti programa pentru diferite specialitati precum: ginecologie, cardiologie, alergologie, dermatologie, orl, oftalmologie, endocrinologie, medicina muncii, stomatologie, etc. Adresa clinicii medicale Romgermed este Calea Plevnei 137C, Bucuresti. Pentru mai multe informatii despre clinica poti accesa site-ul www.clinicaromgermed.ro.
Tine la sanatatea ta si programeaza-te acum la un test Papanicolau!