Procesul de recuperare date si siguranta informatiilor electronice

Pana acum cativa ani, procesul de recuperare date parea imposibil. Tehnologia moderna, desi folositoare si capabila sa usureze modalitatea in care se desfasoara activitatile a numeroase companii, parea ca presupune totusi asumarea unor riscuri, in procesul de utilizare. Mai exact, in cazul unor probleme de hardware sau software, nu exista nicio posibilitate pentru recuperarea de date.

Ce trebuie stiut pentru prevenirea nevoii de recuperare date?

Desi foarte multe companii aleg sa isi stocheze informatiile virtuale in propriile computere, trebuie luata in calcul fragilitatea acestor suporturi si protectia precara pe care o ofera chiar si in stare de functionare. Acestor motive li se adauga si dimensiunile mari pe care le au adesea fisierele utilizate de companii in desfasurarea activitatii lor. Drept urmare, devine imperativa apelarea la serviciile unei companii specializate in servicii de recuperare date si chiar de backup date.

In acest mod, pierderea informatiilor importante pentru orice comerciant sau companie care se confrunta cu problemele precizate mai sus, nu mai este o problema.

La cine se poate apela pentru servicii de recuperare date si backup date?

Evolutia tehnologica a dus, pe de o parte, la o crestere a riscurilor la care companiile se expun prin utilizarea modalitatii electronice de stocare a datelor, insa a oferit, pe de alta parte, si solutii la problemele ce pot aparea in cadrul acestui proces. Astfel au luat nastere companii precum Iron Mountain, specializate in backup si recuperare date. Mai multe detalii despre procesul de recuperare si back date gasiti pe urmatorul link: http://www.ironmountain.ro/whatwedo/backup-and-recovery.asp.

Iron Mountain ofera servicii de stocare pe banda magnetica a datelor, in afara sediului clientilor sai, cu posibilitatea de recuperare rapida in caz de evenimente nefericite. Mai mult decat atat, compania pune la dispozitia celor interesati si servicii de backup date in mediul online, ce se pot dovedi de foarte mare ajutor, in caz de pierdere a informatiilor principale.

Compania are o experienta vasta in domeniu si o vechime considerabila pe piata, astfel incat detine toate atributele pentru a contracara eficient orice problema aparuta, c ear necesita utilizarea unui serviciu de recuperare date. Persoanele care se ocupa de aceste procedee sunt specializate si detin experienta de lucru importanta, astfel incat puteti fi sigur ca sunteti pe maini bune.

Ce presupune un proces corespunzator de recuperare date?

Importanta procesului de recuperare date si a realizarii unui backup de date coresupunzator rezida in valoarea economica si legal ape care informatiile stocate de companii o au. De aceea, este vital pentru acestea sa cunoasca in avans cele cateva elemente necesare pentru ca aceste proceduri sa fie realizate conform reglementarilor in vigoare.

In primul rand, in caz de aparitie a unui eveniment nefericit, procesul de recuperare date trebuie inceput imediat si trebuie desfasurat cu foarte mare atentie si intr-o maniera completa. In plus, trbuie administrata indeaproape cresterea complexitatii si a volumului de date, astfel incat sa nu existe surprize in cazul unei probleme. Si nu in ultimul rand, insa poate cel mai important aspect – trebuie respectate prevederile legale referitoare aceste proceduri, precum si procese auditate atent.

Asadar, atunci cand vorbim despre recuperare date sau backup date, principalul pilon al procesului ramane o companie experimentata, ce poate duce la bun sfarsit in mod eficient si fructuos oricare dintre aceste procese.

recuperare date