Policolor susține al 8-lea Congres al presei bulgare, care va avea loc în București, între 16-20 mai

Grupul Policolor – Orgachim, cel mai mare producător de lacuri și vopsele din Sud-Estul Europei sponsorizează al 8-lea Congres al presei bulgare care va avea loc în Bucureti, între 16 și 20 mai.

În momentul în care Policolor a achiziționat pachetul majoritar de acțiuni al Orgachim JSC, cel mai mare producător de lacuri și vopsele din Bulgaria, în august 1998, Grupul Policolor-Orgachim a devenit unul dintre cei mai puternici jucători de profil din regiunea balcanică. Având în vedere noua poziție strategică, Grupul Policolor-Orgachim este unul dintre principalii susținători ai acestui eveniment dedicat presei bulgare.

Congresul, inițiat și organizat de Agenția bulgară de presă (BTA), dezbate anul acesta un subiect controversat, “Presa: între global și regional”, incluzând diverse teme de discuție, dar și expoziții și vizionări.

Întâlnirea mondială a presei bulgare din București va găzdui peste 150 de jurnaliști străini, redactori-șef și directori ai celor mai influente publicații din presa scrisă și on-line. Întâlnirea va aborda probleme legate de situația mass-media în prezent prin identificarea schimbărilor internaționale, modul în care comunitatile de emigranți bulgari și presa lor se confruntă cu diverse aspecte ale crizei economice, finanțarea presei bulgare din străinătate, situația pieței de media a zonei balcanice, dar și alte subiecte.

Un forum de turism va fi susÈ›inut în cadrul evenimentului, vineri, 18 mai, la care vor participa Ministrul Economiei, Energiei È™i Turismului – Ivo Marinov, Yordanka Fandakova – primarul Sofiei, dar È™i reprezentanÈ›i ai turismului È™i asociaÈ›iilor de comerÈ›.

În cadrul celor patru zile va avea loc și expoziția de materiale ale presei scrise și fotografii din timpul renașterii Bulgare (1762-1878), unică în felul său. Expoziția, organizată cu susținerea bibliotecii Naționale din Bulgaria, va mai include ziare, reviste, animații, fotografii și scrisori din arhiva personală ale unor figuri renascentiste precum Lyuben Karavelov, Hristo Botev și Georgi Rakovski.

Totodată, o vizionare a filmului “Migrația lui Belted Bonito” va fi inclusă în programul cultural al evenimentului, precum și întâlnirea cu regizorul Lyudmil Todorov.

Întâlnirea mondială a presei din Bulgaria are loc în fiecare an și reunește reprezentanți și delegați ai celor mai importante trusturi de presă, oficiali ai statului, reprezentanți ai mediului de business, intelectuali și experți de naționalitate bulgară.

Despre Policolor

Cu o experiență de peste 45 de ani pe piața de lacuri și vopsele din România, Policolor este în prezent pe toate segmentele de produse decorative, prin gamele Spor, Casabella, Maestro și Protecta, precum și în segementul produselor destinate pieței de construcții, prin gama profesională Deko. De asemenea, prin divizia Klar, Policolor este un jucător activ în domeniul vopselelor pentru finisaj auto, precum și cea a acoperirilor de uz industrial.

În 2012, Policolor-Orgachim își propune o creștere a cotei de piață prin lansarea de produse noi, consolidarea sistemului de distribuție, dezvoltarea sistemului de nuanțare prin deschiderea de noi locații și sprijinirea exporturilor.