PODIUM PENTRU ARO

In perioada 28-31 octombrie 2010 a avut loc la Buzau Cupa Offroad Racing Romania. Pilotul Adrian Gheorghe si copilotul Adrian Herisanu – echipajul care a reprezentat ARO CLUB ROMANIA in competitia de la Vama Buzaului – au concurat la bordul unui ARO 244, la Clasa Standard.

Prima zi de concurs a implicat parcurgerea unui traseu de 78 km, in trei etape. Ordinea in concurs a fost stabilita prin tragere la sorti, echipajul ARO CLUB ROMANIA plecand din pozitia a saptea. Dupa parcurgerea unui traseu complex, cu suprafete de rulare diferite ca grad de dificultate, a urmat o proba speciala cu mai multe porti de trecere, sicane si traversari ale unui rau, la finalul zilei Adrian Gheorghe, Adrian Herisanu si ARO 244 aflandu-se pe primul loc.

Asadar echipajul ARO CLUB ROMANIA a luat primul startul in cea de-a doua zi de concurs, pe un traseu mai scurt, dar considerabil mai solicitant. Astfel au aparut si incidentele: un furtun desprins din cauza traseului accidentat a atins galeria de evacuare, incendiul fiind stins rapid pentru continuarea probei; iar o coborare in viteza prin noroi s-a finalizat numai cu bara spate indoita, si nu cu o rasturnare, dupa cum indicau aparentele.

Cu aproximativ 15 km inainte de sosire a urmat proba speciala, pe un traseu mai dificil decat cel din ziua precedenta. Si de aceasta data echipajul ARO CLUB ROMANIA a terminat pe primul loc proba de traseu si a reusit o clasare in primele cinci locuri la proba speciala. Insa principala proba de trial a venit in ultima zi de concurs, cu treceri si intoarceri prin apa, curbe stranse si saritori.

Publicul numeros a salutat prezenta ARO in competitie, apreciind comportamentul masinii de concurs in teren si spectacolul oferit de echipaj. Ne bucuram ca noi, clubul pasionatilor marcii, reusim sa aratam adevaratele posibilitati ale acestei masini, ca putem aduce marca si in atentia publicului mai tanar, care nu este foarte familiarizat cu ea si care are o imagine defectuoasa asupra marcii, din cauze ce nu tin de masina. Felicit personal, dar si in numele membrilor si simpatizantilor clubului, echipajul care, nu numai ca a reusit sa termine cursa, dar a si castigat-o. Speram ca vom gasi sustinere si pe viitor pentru astfel de momente pe care le putem oferi publicului pasionat de offroad si nu numai. – George Vilau, Presedinte ARO CLUB ROMANIA

Clasamentul final al Clasei Standard a fost:

  1. Adrian Gheorghe / Adrian Herisanu – ARO 244
  2. Valentin Caloianu / Costin Furtuna – Toyota Hilux
  3. Cristian Uceanu / Adriana Uceanu – Suzuki Vitara V6

 

Monica NECULA

pr@aro4x4.net

www.aro4x4.net