Pisici de vanzare: Bobtailul Japonez

Majoritatea raselor de pisici de vanzare sau dintre cele pe care le vedem la concursuri si expozitii ne uimesc prin gratia si prin alura lor de statui care le misca lent si agale, parda inadins spre a fi admirate. Bobtailul Japonez este insa o rasa care, desi la randul ei extraordinar de interesanta si aspectuoasa, nu va sta locului mai mult de doua secunde, in asa fel incat sa aveti timp sa o admirati. Principalele ei caracteristici sunt energia debordanta de care da dovada mereu, alaturi de adorabila coada scurta si de ochii neobositi.

Rasa Bobtail Japonez a aparut in Japonia inca din anul 1600 si este considerata in aceastatarasacra si aducatoare de noroc.

Bobtailul nu are puf profund, si are o blana scurta, care contribuie si mai mult la infatisarea sa zvelta. Coada este caracteristica sa cea mai distinctiva, iar de obicei cozile au intre 5 si opt centimetri, si aspect diferit de la un exemplar la altul. Picioarele acestei rase sunt lungi si subtiri, de altfel si intregul sau trup este mai degraba lung decat inalt.

Blana poate aparea in mai multe varietati de culori, printre care varietatea mi-ke, care cuprinde exemplare cu blana alba, dar avand si pete negre sau portocalii, varianta uni, avand o singura culoare, sau varianta tarcata, denumita si tabby.

Bobtailul Japonez este, cupa cum am mai spus, o pisica foarte energica, ceea ce inseamna ca va trebui sa va faceti timp pentru a-I provoca instinctul de vanator si caracterul jucaus. Aceasta rasa este una foarte sociabila, deci este potrivita pentru familiile cu copii sau pentru cele care mai au animale domestice. Ba mai mult, daca nu puteti sa-I oferiti felinei dumneavoastra timpul de care are nevoie, ar fi chiar indicat sa ii cumparati un tovaras de joaca, preferabil din aceeasi rasa. Bobtailul nu se va intelege cu pisici persane de vanzare sau birmaneze, intrucat este o rasa foarte activa.

Pisici de vanzare din rasa Bobtail Japonez se pot gasi la cativa crescatori din Romania, insa preturile incep de la 200 de euro si se extind pana la 500 de euro pentru un adult, depinzand insa de puritatea rasei si de originile sale.