Piese moto second sau noi? In functie de buget

In zilele noastre multi au inlocuit masina cu vehicule mai usor de manevrat prin orasele aglomerate. Astfel tot mai multi au achizitionat motociclete sau scutere. In primul rand acest lucru se datoreaza unei pasiuni ale celor care ajung sa detina o motocicleta. Totusi, cei care doresc sa se bucure de drumuri la ghidonul unei motociclete trebuie sa tina cont de faptul ca aceasta are nevoie de multa atentie. In primul rand, este nevoie ca piesele moto sa fie schimbate in momentul in care se uzeaza sau cand vehiculul nu merge cum trebuie. Din pacate in orice moment pot aparea defectiuni ale motocicletei, fiind necesare reparatii costisitoare sau cumpararea unor piese moto noi.

piese moto
sursa: unimotors.ro

Ce piese moto merita mai mult: second sau noi?

De multe ori ne vedem in situatia in care reparatiile ar costa destul de mult si suntem in cautarea unor piese la un pret avantajos si de o calitate superioara. Sa nu uitam ca pretul pieselor difera in functie de tipul si de necesitatea lor. Un alt criteriu care diferentiaza costul acesteia este firma producatoare. Intotdeauna piesele originale sunt mult mai scumpe decat cele after market. Nu inseamna neaparat ca sunt si mai bune, ca si in cazul altor tipuri de produse se plateste marca, nu calitatea.

Una dintre cele mai bune variante pentru a cumpara piesele moto la un pret avantajos este sa le cauti pe cele second hand. Desi nu pare o solutie buna, de multe ori puteti gasi componente aproape noi la un pret chiar si de doua ori mai mic decat cele originale. Cel mai adesea astfel de piese se gasesc in parcurile de dezmembrari auto si sunt obtinute de pe motociclete care au fost scoase din circulatie din cauza unor probleme tehnice. Pentru a fi sigur ca veti cumpara un produs bun, parcurile va ofera posibilitatea de a putea inapoia produsul in care nu sunteti multumit de el sau nu se potriveste modelului pe care il aveti.