PICTORI DE AZI LA BALCIC ediţia 2012

lite Art Gallery vă invită la vernisajul expoziţieide pictura PICTORI DE AZI LA BALCIC ediţia 2012, marţi, 12 iunie, ora 18:00, pe simezele din strada Academiei nr 15.

 

Vernisajul va fi găzduit de Mihaela DragomirPreşedintele Elite Art Club Unesco şi de Marius Tiţa, cunoscut publicist şi critic de artă.

ExpoziÅ£ia prezintă rezultatele ultimei tabere de pictură de la Balcic, care face parte din proiectul “Pictori de azi la Balcic”, cel mai important proiect privat de artă contemporană romanească care îşi propune să redescopere valenÅ£ele care au făcut din Balcic o temă legendară în istoria artei româneÅŸti ÅŸi să plaseze acest subiect în creaÅ£ia contemporană.

Expun lucrări inspirate şi dedicate Balcicului cunoscuţii pictori: Florin BÂRZĂ, Vitalie BUTESCU, Corneliu DRĂGAN TÂRGOVIŞTE, Mihai GAVRIL, Mihai POTCOAVĂ, artişti care, împreună cu criticul de artă Marius Tiţa, au lucrat timp de o săptămână în grădinile Castelului de la Balcic, “Cuibul liniştit” al reginei Maria.

Expresia sensibilităţii artistice a fiecarui autor poate fi sesizată pregnant în lucrarile colorate si luminoase, denotând o prospetime genuină si vibrantă.

Pictori de azi la Balcic” este cel mai amplu proiect de artă contemporană prin continuitate, dezvoltare logistică şi participarea a numeroşi artişti consacraţi, ori in plin proces de formare. Proiectul, iniţiat în 2003 de Elite Art Club Unesco, serveşte acum ca o platformă prin care se selectează artişti pentru proiecte noi.

Peste 200 de artişti plastici au participat la taberele organizate în cadrul proiectului, peste 100 de expoziţii personale şi de grup, peste 15 000 de cataloage tiparite, peste 50000 de vizitatori şi o impresionantă colecţe de “balcicuri”.

Expoziţia poate fi vizitată în perioada 11 iunie – 14 august, în fiecare zi de luni până vineri de la ora 11:00 la ora 19:00, iar sâmbătă de la ora 10:00 la ora 14:00, la ELITE ART GALLERY din strada Academiei, nr.15.

 

 

ELITE ART GALLERY este un proiect al Asociaţiei ELITE ART Club UNESCO, iniţiat în 2008 în urma dezvoltării proiectului PICTORI DE AZI LA BALCIC şi se doreşte a fi o modalitate modernă, atractivă şi interactivă de a pune la dispoziţie servicii care ţin de domeniul artei: expoziţii şi vernisaje, consultanţă, impresariat artistic.