Peste 100 de instituții educaționale internaționale vin să se întâlnească cu tinerii români la ediția de toamnă a RIUF 2010

RIUF (ROMANIAN INTERNATIONAL UNIVERSITY FAIR) oferă tinerilor români ocazia de a se informa cu privire la studiile în străinătate și de a dialoga cu reprezentanții universităților internaționale prezente la București pe 12-13 Martie la Sala Palatului, la Timișoara pe 15 Martie la Hotel Continental și pe 17 martie la Iași la Hotel Unirea.

Ediția de primăvară a evenimentului organizat de Grupul EDUCATIVA oferă tinerilor români acces la o varietate largă de programe de studii internaționale, materiale și servicii de consiliere educațională, burse private și guvernamentale, prezentări și seminarii interactive, cursuri de limbi străine și multe alte oportunități oferite de partenerii evenimentului.

Începând cu primăvara acestui an, pentru a răspunde cererii de studii masterale,  în cadrul evenimentului va fi organizată o secțiune specială pentru studiile postuniversitare, dedicată în special tinerilor profesioniști și absolvenților de facultate.

„Evoluția din ultimii ani a numărului de candidați din Romania pentru locurile oferite de universitățile internaționale a dus la o creștere semnificativă a concurenței și a selectivității universităților ce recrutează din țara noastră. Dialogul între potențialii studenți și reprezentanții universităților este esențial pentru alegerea celei mai bune universități posibile pentru un candidat și maximizarea șanselor aplicanților. Evenimentele din București, Timișoara și Iași oferă tinerilor din România acces în timp util la informațiile esențiale în compararea programelor academice și construirea dosarelor de aplicație pentru universități din Marea Britanie, Olanda, Franța, Germania sau Statele Unite ale Americii. RIUF oferă cea mai bună oportunitate de a interacționa cu sute de persoane abilitate să ofere informații corecte și relevante, consiliere personalizată, exemple personale/povești de succes, analize de bune practici și, cel mai important, inspirație și entuziasm” a declarat președintele Grupului EDUCATIVA, domnul Alexandru Ghiță.

Organizatorii estimează prezența a peste 15.000 de vizitatori (elevi, studenți, tineri profesioniști) interesați de admiterea sau transferul la programe de studii universitare din Europa de Vest, America de Nord și din țară. Printre instituțiile educaționale ce au confirmat până acum prezența la eveniment se numără: Academia de Studii Economice București, Universitatea Politehnică Timișoara, Harvard University și Princeton University din SUA, University of Oxford și University of Portsmouth din Marea Britanie, Radboud University Nijmegen și Tilburg University din Olanda, Jacobs University Bremen din Germania, César Ritz Colleges Switzerland și Internațional Hotel Management Institut din Elveția.

Tinerii români pot să-și aleagă dintr-o gamă largă de specializări, printre care: Administrarea Afacerilor, Afaceri Internaționale, Comerț Electronic, Comunicare Globală, Contabilitate Judiciară și de Investigații, Design, Economie Politică, Finanțe și Investiții, Telecomunicații și Tehnologia Informației, Inginerie, Inovație și Antreprenoriat, Management Turistic și Hotelier, Mass-Media și Comunicare, Psihologie Organizațională, Științe Naturale, Științe Sociale, Strategii și Politici Publice, Studii Multimedia.

Mai multe detalii, precum și lista completă a universităților participante sunt disponibile pe site-ul evenimentului  www.riuf.ro. Tot acolo, instituțiile interesate pot afla toate condițiile necesare participării la RIUF, vizitatorii găsesc mai multe informații despre participanți și despre toate oportunitățile oferite de eveniment, iar jurnaliștii au acces la resurse documentare despre evenimente.

Partenerii media ai RIUF sunt: 9AM, Wall-Street, Studentie.ro, Hipo.ro, Port.ro, Bestresource.ro, Romania Libera , lumebuna.ro, evenimentestudentesti.ro, romaniapozitiva. Partenerii educaționali ai evenimentului sunt CampusFrance, British Council, DAAD, Comisia Fulbight, Inspectoratul Școlar al Municipiului București, VIP.

EDUCATIVA este un grup de companii și organizații non-guvernamentale ce ajută tinerii români sa fructifice oportunități de dezvoltare personală. Activitatile EDUCATIVA au ca filozofie comuna maximizarea impactului social pozitiv si mentinerea sustenabilitatii organizationale si financiare pe termen lung. Pentru mai multe informații vă rugam să ne contactați.

Andrei Hanganu

PR & Marketing Manager

EDUCATIVA Group

E-mail: andrei.hanganu@educativa.ro

Web: www.educativa.ro

Tel: 0755.075.841