Panouri bordurate – alternativa moderna si practica a gardurilor clasice

panouri bordurateStim de la bunici, de cand le faceam vizite in copilarie, la tara, ca pentru orice gospodarie, gardul este un motiv de mandrie. Este primul lucru pe care il vezi atunci cand vizitezi casa cuiva, astfel ca inevitabil a devenit cartea de vizita ca oricarei locuinte imprejmuita de curte. Gardurile asigura intimitatea pe care fiecare persoana o cauta in perimetrul propriei case, insa treptat aspectul lor a capatat o importanta din ce in ce mai mare.

Din ce in ce mai multi constructori incep sa opteze pentru garduri realizate din panouri bordurate, in detrimentul unor alte materiale, aparent mai rezistente. Pe o piata a materialelor de constructie in continua dezvoltare, unde optiunile de materie prima pentru realizarea unui astfel de proiect sunt extrem de variate, apare urmatoarea intrebare:

De ce au capatat gardurile din panouri bordurate atat de mult popularitate in ultima vreme?

Calitatea este principalul atribut al panourilor bordurate

Atunci cand construiesti un gard cu panouri bordurate, poti avea garantia calitatii. Faptul ca materia prima este una robusta, ce nu permite modelarea dupa bunul plac, este dovada clara a calitatii materialelor folosite. In combinatie cu bordura care le sustine, aceste panouri bordurate de aici vor fi temelia unei gospodarii pe placul oricui.

Siguranta pe care o ofera gardurile din panouri bordurate

Calitatea materialelor se traduce printr-un beneficiu imediat, acela a sigurantei pe care o asigura un astfel de gard. Pana la urma scopul sau este, inainte de toate, acela de protectie. Un gard din panouri bordurate va asigura protectia necesara oricarei gospodarii. Spatiul mic dintre barele metalice nu permite animalelor sa se strecoare printre ele, iar rezistenta la socuri si inaltimea considerabila a panourilor asigura protectie si fata de alti invadatori nedoriti.

Rezistenta in timp pe care un gard din panouri bordurate o are

Desigur ca pentru orice gard un factor extrem de important este rezistenta in timp, lucru ce nu este strain gardurilor din panouri bordurate, ce sunt suficient de solide incat sa garanteze rezistenta peste ani, chiar si in cele mai vitrege conditii. Iar daca acest lucru nu era suficient, bordura cimentata este un pilon de sustinere extrem de solid, imprumutat de la stiluri mai vechi de construire a gardurilor, insa imbinat cu elemente moderne, ce permit realizarea unui pas catre viitor.

Aspectul modern pe care il au

Insa dincolo de toate aceste atribute, aceste panouri bordurate indeplinesc si un scop estetic, designul lor facandu-le usor de inclus in stilul oricarei case, iar forma minimalista asigurand un aspect ce se poate plia atat pe gustul unor persoane mai conservatoare, cat si al unora ancorate in contemporan.

Deschiderea pe care o asigura catre mediul din jur

Totusi, principalul diferentiator al gardurilor din panouri bordurate nu il reprezinta toate avantajele de mai sus, de altfel demne de luat in seama, ci deschiderea pe care acestea o asigura pentru gospodarie. Spre deosebire de gardurile clasice, cele din panouri bordurate asigura vizibilitate sporita si nu izoleaza curtea de mediul inconjurator. Astfel, gospodaria pare mai mare, iar relatiile dintre vecini au parca sanse mai mari sa devina din ce in ce mai stranse si poate chiar sa se transforme in prietenii de lunga durata.