Optimizarea site-ului pentru motoare de cautare incepe de la un tool SEO

Daca ai o afacere online, cu siguranta stii deja ca pentru a avea succes in acest domeniu trebuie sa ai un site bine optimizat pentru motoarele de cautare. Procesul de optimizare a site-ului incepe intotdeauna cu ajutorul unui tool SEO care va analiza site-ul din punct de vedere tehnic.

Poti sa folosesti si tu un tool SEO

Optimizrea site-ului incepe printr-o analiza a sa. In limbaj de specialitate, aceasta etapa poarta numele de auditare SEO. Specialistii vor analiza cu atentie site-ul din toate punctele de vedere. Experienta lor isi spune cuvantul in acest stadiu, o echipa cu un portofoliu bogat de clienti va observa la o prima vedere care sunt punctele slabe ale site-ului.

In cadrul unei auditari SEO, specialistii vor folosi un tool SEO care sa le redea informatiile tehnice – indexarea in Google, informatii despre link-uri, metrici, precum si viteza de incarcare a paginilor.

Ca proprietar al unei afaceri online, cu siguranta ai cateva cunostinte din acest domeniu, asa ca inainte sa incepi colaborarea cu o agentie SEO poti chiar tu sa folosesti un tool SEO pentru a obtine informatii pretioase legate de cum percepe Google site-ul tau. Dupa ce ai analizat bine informatiile furnizate de tool-ul SEO, poti sa apelezi la o echipa de specialisti care sa realizeze un audit complex si care sa implementeze strategia SEO.

Poti gasi si tool-uri SEO gratuite pentru analiza si audit onpage

La o simpla cautare pe Google, vei descoperi sa exista si tool-uri SEO gratuite pe care le poti utiliza oricand si care iti vor furniza informatiile de care ai nevoie. Poti sa vezi cum sta site-ul tau in Google gratis, iar odata ce ai aceste date poti sa stabilesti obiective in strategia SEO. De asemenea, poti folosi aceste tool-uri si pentru a observa evolutia site-ului odata cu inceperea implementarii unei strategii.

Exista si tool-uri pe care le poti folosi contra-cost, care furnizeaza informatii mai complexe, iar de multe ori pretul platit pentru utilizarea lui este unul modic. O partedintre agentiile SEO au tool-uri dezvoltate chiar de propria echipa si folosesc aceste unelte in ajutorul clientilor lor.