O mie de tineri pregătiţi să schimbe România

Bucureşti, 8 iunie 2011 – Leadership Autentic, programul de leadership pentru liceeni realizat de Fundaţia LEADERS, va atinge cifra de o mie de absolvenţi în cadrul sesiunii din zilele de 11 şi 12 iunie de la Colegiului Naţional “Cantemir Vodă” din Bucureşti. Ediţia este susţinută de unul dintre partenerii principali, BRD Groupe Societe Generale.

Acest final de săptămână va încununa pentru Leadership Autentic cele 22 de ediţii desfăşurate la nivel naţional, în cadrul anului şcolar 2010 – 2011. Cei mai buni liceeni ai Colegiului Naţional “Cantemir Vodă” din capitală vor intra în comunitatea celor o mie de tineri lideri.  Ei vor participa la programul gratuit care conturează un cadru unic de dezvoltare, toate costurile fiind acoperite prin intermediul companiilor responsabile care investesc în educaţia tinerilor.

Cei 25 de participanţi, cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani, vor parcurge cele patru module orientate în jurul unor teme precum Lideri şi Leadership, Comunicare, De la viziune la rezultat, Vorbirea în Public şi Feedback. Astfel, ei vor dobândi un set fundamental de aptitudini care le vor permite să îşi transforme visele în realitate, să îşi conştientizeze statutul de tineri lideri şi să trasforme viitorul României într-unul mai bun.

Printre liceele în care a fost implementat Leadership Autentic în acest an se numără instituţii importante precum Colegiul Naţional “Emil Racoviţă” Iaşi, Colegiul Naţional “George Coşbuc” Cluj, Colegiul Naţional “Vasile Alecsandri” Galaţi sau Colegiul Naţional “Elena Cuza” Craiova. La acest final de săptămână, programul va fi livrat de către trainerul LEADERS, Mădălina Vîntu, cu o experienţă de peste cinci ani în dezvoltarea şi furnizarea de programe educaţionale destinate tinerilor.

Incheiem cu succes un nou an Leadership Autentic, cel de-al doilea în acest format, un an pe care l-am pornit cu aÅŸteptări foarte mari, cât ÅŸi cu mult curaj deoarece numărul ediÅ£iilor s-a dublat. Am avut ÅŸansa să cunoaÅŸtem peste 1000 de elevi din întreaga Å£ară, liceeni care ÅŸi-au găsit un punct comun în pasiunea pentru leadership ÅŸi dezvoltarea lor personală. Feedback-ul lor după aproape 9 luni de proiect este cel care ne motivează ÅŸi ne îndeamnă la o nouă promisiune: să revenim! Având alături o echipă extraordinară, am convingerea că în toamna acestui an, Leadership Autentic va creÅŸte ÅŸi mai mult ÅŸi va ajunge să completeze experienÅ£a educaÅ£ională a tinerilor elevi din întreaga Å£ară” declară Adina Ghiţă, Project Manager Leadership Autentic.

Leadership Autentic este un program conceput de Fundaţia LEADERS. Fundaţia LEADERS este devotată promovării conceptului de leadership şi dezvoltării unor tineri responsabili, capabili şi inovatori, care îşi vor coordona activităţile spre evoluţia tuturor membrilor societăţii. Printre cele mai importante iniţiative ale Fundaţiei LEADERS se numără LEADERS Education, LEADERS School & Academy, Leadership Center şi Clubul Antreprenorilor.