O Asigurare RCA Ieftina

Daca va numarati printre cei care au o masina, atunci cu siguranta sunteti deja constienti de importanta incheierii unei polite RCA. Prin intermediul unei asigurari de acest tip, sunteti pusi la adapost in cazul in care masina dumneavoastra este implicata intr-un accident in care se produc anumite pagube si pentru care chiar dumneavoastra sunteti cel responsabil. Astfel ca, polita RCA acopera despagubirile pentru victimele care sufera anumite daune (avarierea autoturismului, garduri, stalpi etc.), cat si pentru acoperirea cheluielilor cu ingrijirile medicale si a celor cu judecata (daca este cazul).

Cumparati o asigurare RCA ieftina daca nu vreti sa fiti nevoiti sa scoateti din buzunar sume de bani exorbitante, in eventualitatea producerii unui accident neprevazut. Asigurarea RCA a fost impusa prin lege atunci cand autoritatile au constatat ca numarul in crestere al autoturismelor a determinat si cresterea numarului de accidente de pe sosele si implicit a numarului de dosare in salile de judecata in care soferii se confruntau pentru a obtine despagubi. Astfel ca, polita RCA (asigurarea de raspundere civila auto) a devenit obligatorie pentru toti soferii care detin in posesie un autoturism.

Daca veti fi prinsi circuland fara polita de asigurare RCA valabila, veti fi pusi in situatia de a plati o amenda ce este cuprinsa intre 1000 si 2000 de lei si in plus va vor fi retinute documentele masinii pana in momentul in care veti putea dovedi ca ati incheiat o polita RCA la una dintre companiile de asigurari autorizate.

Pentru a beneficia de asigurare RCA autoturismul trebuie sa fie inmatriculat sau inregistrat (cel putin temporar) in Romania, iar asiguratul trebuie sa fie inscris in documentele de identificare ale masinii. De asemenea, atunci cand incheiem polita trebuie sa prezentam documentele masinii. Masinile care au fost inmatriculate in afara tarii si care nu dispun de “Carte Verde” care sa fie valabila si in Romania, nu pot sa incheie polita RCA. Totusi, exceptie de la aceasta situatie fac masinile care au fost inmatriculate in spatiul UE, cat si cele din Croatia, Elvetia si Andorra.

Doar la rca-ieftin.org aveti posibilitatea sa consultati ofertele diferitelor companii de asigurari, utilizand aplicatia calculator RCA si ulterior puteti comanda online polita pe care o considerati cea mai avantajoasa.