Misiune economica a sectorului horticol romanesc in Olanda 21-25 Mai 2012

In perioada 21-25 Mai 2012 compania Business Development Group (BD Group)  impreuna cu Netherlands Council for Trade Promotion (NCH) a organizat cu sprijinul Ministerului Olandez al Afacerilor Economice, Agriculturii & Inovatiei o misiune economica pentru sectorul horticol romanesc in Olanda.

Din delegatia romana au facut parte reprezentanti ai asociatiilor de producatori de legume din diferite bazine legumicole ale tarii (Galati, Olt, Ilfov, Dambovita, etc), ai Organizatiei Interprofesionale ProdCom , ai patronatului Romconserv precum si ai Agentiei de Plati si Interventii pentru Agricultura, Directia Masuri de Piata. Programul acestei misiuni a inclus atat intalniri bilaterale cu companii olandeze din domeniul horticol si cu reprezentanti guvernamentali olandezi din domeniu cat si o serie de vizite a unor proiecte horticole olandeze de succes. Totodata, a fost organizat si un tur al Expozitiei Floriade, expozitie internationala de horticultura organizata odata la 10 ani.

Aceasta vizita a venit ispijinul relatiilor existente in acest sector intre cele doua tari si, conform declaratiilor participantilor romani aceasta vizita, a reprezentat o oportunitate pentru cresterea capacitatii comerciale a producatorilor romani iar pentru asociatiile de producatori a reprezentat un bun prilej de a invata din experienta administrativa si comerciala a asociatiior olandeze din horticultura.

Pentru cei interesati sa afle mai multe  informatii va rugam contactati Business Development Group (www.bdgroup.ro) la telefon 021 3179870/ 021 3179871 sau email office@bdgind.ro.