MIRA TELECOM a participat la PROTCIV 2012

La inceputul lunii aprilie 2012, MIRA TELECOM a participat la lucrarile sesiunii de comunicari stiintifice PROTCIV 2012, desfasurate la Centrul National de Perfectionare a Pregatirii pentru Managementul Situatiilor de Urgenta de la Ciolpani, judetul Ilfov.

Tema, „Protectia civila, apararea impotriva incendiilor si gestionarea situatiilor de urgenta”, a fost structurata pe doua sectiuni: „Pregatirea in domeniul managementului situatiilor de urgenta” si “Gestionarea situatiilor de urgenta”. In programul evenimentului s-au regasit peste 30 de lucrari stiintifice.

MIRA TELECOM a prezentat trei proiecte, sustinute de catre Gabriel Ionescu – Deputy CEO si alti doi reprezentanti ai companiei.

In cadrul prezentarii proiectului SafeCity, Gabriel Ionescu a argumentat necesitatea ca sistemele de siguranta publica sa devina mai conectate, mai eficiente, mai inteligente in contextul unei cresteri demografice mondiale exponentiale in zona urbana (pana in 2050 3/4 din populatia lumii va locui la oras). Acestea sunt, de fapt, cerintele de baza ale proiectului SafeCity, la a carui implementare MIRA TELECOM participa impreuna cu alti 14 participanti europeni la consortiu. Implementarea va avea ca rezultat final imbunatatirea serviciilor de siguranta publica, prin integrarea mai buna cu infrastructura de Internet din interiorul oraselor. Bucurestiul a fost selectat alaturi de alte 5 orase europene (Madrid, Stockholm, Atena, Helsinki, Obidos) pentru prima faza a proiectului. Detalii suplimentare aici sau pe site-ul oficial al proiectului.

Ce-a de a doua prezentare MIRA TELECOM, a fost sustinuta de Madalin Ilie si s-a numit „Detectorul de victime sub daramaturi DKL Lifeguard”. Dispozitivul poate fi utilizat de echipajele de politie, in armata si in misiunile de cercetare si salvare dar si pentru securitatea personalului. El poate proteja trupele militare in misiunile de cautare, poate detecta ostateci, insurgenti, fugari, deasupra sau sub pamant, pe apa sau sub apa, poate localiza victimele unor accidente de munca in mine, pesteri, etc. micsorand timpul destinat operatiunilor de salvare si crescand astfel sansele victimelor.
Detectorul poate afla daca sunt oameni in cladirile afectate de cutremure, incendii, etc. inainte ca salvatorii sa-si inceapa misiunea, poate supraveghea un perimetru, o cladire, poate gasi oameni rataciti in zone salbatice. Mai multe detalii, aici.

Un alt reprezentant al MIRA TELECOM, impreuna cu partenerul francez Eric Lamotte, reprezentantul firmei Escape International, au prezentat publicului si specialistilor „Platforma de salvare tractata de elicopter-Escape”.
Platforma (52 kg, 1,5 m si 3 m diametru) este proiectata sa poata transporta 10 civili sau membrii ai echipei de salvare (1500 de kg) si are un factor de siguranta 10.
Intregul sistem este compatibil si operational pentru orice tip de elicopter.
Platforma de salvare Escape poate fi folosita la salvarea, recuperarea, transferul de persoane sau transportul de materiale. Mai multe detalii despre Platforma de salvare tractata de elicopter-Escape, aici.

In contextul finalizarii cu succes a mai multor proiecte pe segmentul interventiei in situatii de urgenta, trebuie spus ca MIRA TELECOM are capacitatea de a deveni un jucator important pe aceast segment asa cum este deja pe piata de securitate.
In acest sens, presedintele companiei, Stelian Ilie, a subliniat: „Oamenii sunt si vor fi mereu beneficiarii eforturilor noastre pentru cresterea calitatii tehnologiei de securitate. Vom promova intotdeauna calitatea, eficienta, inovatia in folosul oamenilor si pentru cresterea gradului lor de siguranta”.

Eveniment cu traditie, sesiunea de comunicari stiintifice PROTCIV a reunit si in acest an un numar mare de specialisti din structurile subordonate IGSU, din institutii de invatamant, precum si din alte institutii cu atributii sau preocupari in domeniul managementului situatiilor de urgenta.

MIRA TELECOM – companie cu capital integral românesc fondată și condusă de Stelian Ilie, președinte al grupului – și-a început activitatea cu distribuția echipamentelor de radiocomunicații. Diversificarea serviciilor a reprezentat un principiu de bază în evoluția companiei, MIRA TELECOM oferind astăzi soluții complete de securitate, IT și telecom, dublate de un serviciu integrat eficient și operativ, care sa aducă o reală valoare adăugată operațiunilor clienților. Mira Telecom are în prezent o experiență de 14 ani pe piața româneasca și internațională.