Metode obiective si performante de evaluare a personalului

firmele de mistery shoppingDesii cele mai importante multinationale au dat acest trend in tara noastra, acum si alte companii incep sa apeleze la diferitele firme de cercetare ce ofera servicii de mistery shopping. Cu ajutorul acestor firme, poti analiza concret acele cazuri cu care se confrunta compania in relatia cu clientii sau unor potentiali clienti.

Firmele de mistery shopping ofera o gama variata de programe de cercetare prin intermediul mai multor canale prin care poti ajunge la posibilul client. Aceste servicii se impart in vizitele misterioase, un client fals ce testeaza modul cum angajatul reactioneaza si se implica in vanzarea unui produs sau serviciu, pana la modul cum acesta comunica prin intermediul e-mailui sau telefonic.

Cea mai raspandita metoda de cercetare, pe care majoritatea companiilor ce detin un foarte mare personal le doresc a fi implementate, este prin intermediul vizitei misterioase, una din cele mai puternice unele pe care o poate oferi aceste firme de mistery shopping.

Procedura privind vizita misterioasa la unitatea evaluate.

In primul rand trebuie sa specificam ca acea unitate evaluate, angajatii cat si personalul din conducere, nu vor avea informatii privind aceasta vizita, data cat si ora la care acest client misterios o sa ajunga.

Toti acesti clineti misteriosi sunt foarte atenti evaluati si alesi de firmele de mistery shopping pentru a putea evalua corect si obiectiv angajatii si unitatea in care se deplaseaza. Acestia trebuie sa tina cont de mai multe apecte, printre care cele mai importante, modul cum este intampinat si cum ii este expus produsul/serviciile dorite, amabilitatea si rapiditatea cu care ii sunt oferite informatiile de care are nevoie.

In urma acestor vizite, clientul misterios analizeaza si completeaza fisa sa cu informatii culese, iar impreuna cu firma de mistery shopping creaza acel raport ce este trimis unitatii evaluate. In urma acestui raport, firma angajatoare poate interveni imediat acolo unde exista probleme sau poate sa schimbe modul si tactica cum poate ajunge la clientul final mult mai usor si simplu.