Mai sunt trei zile până la startul celei mai populare competiÅ£ii de ciclism din Å£ară – “Prima Evadare”

Doar 3 trei zile ne mai despart de startul maratonului “Prima Evadare”, singurul maraton de ciclism cross-country din Bucureşti şi cel mai popular concurs de acest gen din ţară.  Cea de a treia ediţie, se va desfăşura duminică, 8 mai iar startul se va da în faţa Academiei de Poliție din Bucuresti. Organizatorii sunt optimişti că vor depăşi recordul de participare de anul trecut, când concursul a adus la start peste 1300 de concurenţi.

ÃŽnscrierile ÅŸi preluarea numerelor de concurs se fac zilnic la Muzeul Ţăranului Român între orele 18.30 – 21.30 iar sâmbăta 7 mai de la 10 la 20. In ziua concursului NU se vor mai face inscrieri, se vor distribui doar numerele si pachetul de concurs pentru cei din provincie care au achitat taxa ÅŸi s-au înscris online.

„Va fi o ediţie explozivă! Participanţii se pot aştepta la multă adrenalină, la concurenţi motivaţi şi la un traseu provocator, reţeta ideală pentru satisfacţie maximă la Finish. O noutate anul acesta este ca se va face un film despre concurs, film facut de profesionisti dar si de pasionati de bicicleta. Pentru film si poze va exista si un elicopter ce-i va urmari pe concurenti pana la finish. O a doua noutate este crearea unei categorii speciale pentru jurnalisti impreuna cu cei de la Discovery unde se vor castiga vouchere in valoare totala de 1200 de euro” a declarat organizatorul acestui concurs, Daniel Sărdan, membru al Clubului Nomad Multisport.

Concursul marchează o serie de restricţii rutiere în porţiunile în care traversează drumuri naţionale. Cea mai importantă va fi întreruperea circulaţiei pentru 30 de minute pe Centura de Nord a Bucureştiului (DNCB) începând cu ora 10.15. Circulaţia se va relua cu intermitenţe până când toţi concurenţii vor traversa porţiunile mai sus amintite. Alte drumuri supuse aceleiaşi interdicţii vor fi DN 100, în apropierea localităţii Tunari, DN 200B în apropierea localităţii Dimieni, DN101 în localitatea Căciulaţi şi DN101B în apropierea localităţii Gruiu. Mulţumim CNADNR şi Poliţiei rutiere, pentru sprijinul acordat.

Prima Evadare este un concurs prietenos de ciclism cross-country, care deschide sezonul maratoanelor de ciclism montan din România, printr-un traseu uşor, fără diferenţe de nivel. Concursul se desfăşoară pe drumuri de ţară, prin pădurile din nordul capitalei, pe o distanţă de aproximativ 55 de km, între Bucureşti şi Snagov. Traseul este marcat pe întreaga distanţa de concurs şi este prevăzut cu 10 puncte de control, 4 zone de alimentare, este asistat de poliţie şi salvare, patrulat de oficialii competiţiei, de echipe de fotografi şi cameramani. Punctul de sosire este situat pe malul lacului Snagov, în interiorul complexului de agrement Astoria, şi marchează locul unde se vor desfăşura premierea şi tombola.

Maratonul este accesibil începătorilor, dar se recomandă 2-3 ieşiri mai lungi pe teren accidentat, anterior competiţiei. Concurenţii sunt sfătuiţi să participe cu biciclete de munte, iar casca de protecţie este obligatorie pe toată durata competiţiei.

Concursul „Prima Evadare” îşi propune să promoveze un stil de viaţă sănătos. Ca şi la ediţiile anterioare, competiţia din 2011 doreşte să atragă atenţia asupra posibilităţii de a face mişcare pe traseele din pădurile aflate în nordul capitalei şi să accentueze importanţa curăţirii şi ecologizării lacurilor şi lizierelor de pădure.

Evenimentul este organizat de NoMad Multisport, şi este susţinut de Primăria Municipiului Bucureşti. “Prima Evadare” se bucură de parteneri entuziaști precum Skoda (Skoda Yeti este maşina oficială a concursului), Gebruder Weiss, ChioChips, Cube, Dole, La Fantana, Veloteca si High5.

Pentru detalii suplimentare şi regulamentul competiţiei puteţi accesa www.primaevadare.ro sau contacta organizatorii.