Locuri De Vizitat in Sibiu – Un Oras Care Are Multe De Oferit

Sibiul este un oras situat in centrul Trnasilvaniei care ofera foarte multe celor care il viziteaza. Exita o multime de locuri de vizitat in Sibiu care au in spate o intreaga istorie si sunt de o frumuseta rara.

Iata cateva obiective turistice care trebuie macar o data in viata vazute:

Primul dintre aceste este Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale ASTRA. Despre acest muzeu se stie ca este unul dintre cele mai mari muzee din Europa si cel mai mare din intreaga Romanie. Domeniul unde se afla muzeul se intinde pe 96 de ha si se afla la o distanta de 4 km de Sibiu.
O plimbare in muzeu va va introduce in traditiile si obiceiurile de odinioara ale satului romanesc. Morile de vant, de apa, gospodariile, obiectele traditionale expuse in muzeu apartin staului romanesc de odinioara.

Cei care ajung aici se pot plimba pe barca, cu bicicletele, cu trasura trasa de cai, pot pescui sau se pot relaxa plimbandu-se pe aleile dintre copaci si vegetatie. Pretul unui bilet este de 15 lei.

Un loc al cuturii extrem de frumos, des vizitat de turisti este Muzeul National Brukenthal. Aici sunt expuse colectii de arta constituite de baronul Samuel von Brukenthal. Este cel mai vechi muzeu al Romaniei.
Muzeul Natinal Brukenthal este compus din Palatul Brukenthal, Muzeul de Istoria Farmaciei , Muzeul Armelor si Trofeelor de Vanatoare, Muzeul de Istorie si Muzeul de Istorie Naturala.

Piata Mica este primul loc in care turistii se opresc cand ajung in Sibiu. Principala caracteristica a pietei sunt felinarele din fier forjat si cladirile care si-au pastrat elementele arhitecturale. O pensiune Sibiu unde va puteti caza care se afla in Piata Mica este Casa Luxemburg. Pensiunea are un design unic si de la ferestrele ei se pot observa monumente precum Podul Minciunilor, Turnul sftaului, Muzeul Franz Binder, etc.

Piata Mica a fost de-a lungul anilor si continua sa fie locatia unde se desfasoara cele mai importante evenimente culturale din Sibiu, cunoscutul Festival de Teatru, Festivalul de Jazz, Festivalul Medieval, etc.

Podul Minciunilor a fost primul pod de fonta din Romania si este unul dintre cel mai vizitate locuri din Sibiu. Podul are multe legende care mai de care mai frumoase. Trebuie sa il vedeti ca sa puteti intelege semnificatia fiecareia.

Acestea sunt doar cateva dintre locurile pe care trebuie sa le vizitati in Sibiu. O data ajunsi aici veti fi cuprinsi de magia orasului, de primirea calda a sibienilor si de gradul de cultura ridicat care se poate intalni in Sibiu.

O Capitala Culturala Europeana este cu adevarat Sibiul.