Laptele de calitate indoielnica a fost de calitate inalta la inceput

Calitatea laptelui de pe rafturile supermarketurilor variaza in functie de brand, raport de grasime si gust, insa fermele care au produs din capul locului laptele au pastrat intodeauna o calitate ridicata a acestuia.

-          Multe deserturi de casa contin lapte

-          Laptele este prezent intr-o mare masura in ciocolata atat de iubita de toti

-          Toate produsele derivate din lapte sunt consumate foarte des de catre romani

Multe persoane beau lapte la micul dejun, iar copiii cat mai des, zi de zi. Laptele la cutie prezinta uneori o calitate indoielnica daca pretul acestei cutii este unul scazut, o calitate garantata si superioara existand la laptele vandut la preturi duble fata de cele minime.

ferma de vaci pentru muls lapte

Procesarea laptelui este problematica, nu producerea lui

Prin pasteurizarea laptelui se indeparteaza pericolul de alterare a acestuia si se creeaza conditiile necesare pentru depozitare, afisare la raft si pastrare prin refrigerare pentru mai multe zile chiar si dupa desfacerea cutiei sau a pungii.

Insa anumite procese tehnologice care permit scaderea costurilor de prelucrare si ambalare si, astfel, cresterea veniturilor distribuitorului de lapte, implica alte operatiuni care scad valoarea nutritiva si calorica a laptelui. I se altereaza implicit gustul, insa numai acei producatori care isi permit sa vanda laptele lanturilor de supermarketuri la un pret foarte scazut au aceste practici.

crestere de vacute la ferme de producere a laptelui

Fermele de lapte iau toate masurile necesare pentru pastrarea unei calitati cat mai apropiate de cea initiala a laptelui, deoarece un asemenea nivel inalt este dorit de procesatorii de lapte si de comercianti totodata.

Fermele pariaza pe tancurile de racire a laptelui, aceste uimitoare aparate care au un proces intern accelerat de racire a laptelui ajuns direct de la vaca prin sisteme automatizate. In interiorul acestor tancuri exista:

-          senzori de temperatura

-          palete care agita laptele pentru ca interactiunea cu peretii interiori sa fie una minima

-          un sistem de racire care aduce „marfa” la o temperatura scazuta, conditie care elimina riscul de degradare a echilibrului compozitional

Pentru cei curiosi, INOX CENTER ofera informatii suplimentare despre structura unui astfel de tanc si despre efectul sau asupra laptelui abia colectat de la vaci. De fapt, rolul principal al aparatului este de a nu influenta laptele in niciun fel in afara de temperatura acestuia.

Tanc Racire Lapte Vaci pentru Ferma InoxCenter

Inclusiv procesarea se face cu grija pentru calitate

Procesatorii de lapte au grija, de asemenea, sa nu il altereze, deoarece nu ar mai respecta standardele necesare si si-ar submina singuri activitatea. Ce se intampla mai des este scaderea calitatii pana la un minim viabil, astfel incat costurile sa fie cat mai mici si veniturile cat mai mari.

Asadar, clientii care sunt dezamagiti de un brand de lapte nu trebuie sa se gandeasca la faptul ca fermerii sunt delasatori, sunt interesati de productii insemnate si de profituri asemenea. Nu la fermeri este problema, daca exista o asemenea problema si este semnalata! Cel mai probabil, la brandul respectiv sau la lantul respectiv de magazine.