Lansare Raport Cercetare Media – ALTFEM o campanie pentru schimbarea imaginii femeii in societate

TBWA\Bucuresti alaturi de partenerii sai, Fundatia Centrul Parteneriat pentru Egalitate (CPE) si ActiveWatch – Agentia de Monitorizare a Presei (AMP) lanseaza Raportul de Cercetare din cadrul proiectului national ALTFEM – o campanie pentru schimbarea imaginii femeii in societate.
Conferinta va avea loc miercuri, 7 septembrie 2011, incepand cu ora 10.30 la hotelul Howard Johnson din Bucuresti.
Cercetarea identifica perceptiile si stereotipurile prin care mass-media si publicitatea portretizeaza femeile si barbatii din Romania.
Obiectivul general al raportului il constituie cercetarea cantitativ calitativa prin care se identifica stereotipurile asupra femeii in relatie cu profesia – alegerea si cautarea unui loc de munca, datele oficiale a femeilor existente pe piata muncii si o analiza media a imaginii femeilor ce trece prin trei paliere de studiu: reclame TV, emisiuni TV si presa scrisa.
Cofinantat prin Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial – Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, proiectul strategic are o durata de 24 de luni. Proiectul se inscrie în axa 6, “Promovarea incluziunii sociale”, avand ca domeniu major de interventie 6.3 “Promovarea egalitatii de sanse pe piata muncii”.

Proiectul ALTFEM isi propune imbunatatirea perceptiei asupra rolului profesional si social al femeii si cresterea gradului de constientizare a expertilor si operatorilor mass media, a partenerilor sociali, a organizatiilor societatii civile, a autoritatilor publice din domeniul muncii si audiovizualului si a femeilor, în general, asupra problematicii egalitatii de sanse pe piata muncii.

Partenerii din cadrul proiectului:

TBWA\Bucuresti este biroul local al retelei multinationale TBWA\, una dintre cele mai renumite si puternice companii de comunicare la nivel global, prezenta în peste 40 de tari. TBWA\ asigura servicii integrate de comunicare, de la strategie, creatie si productie, la PR si evenimente speciale pentru clienti precum McDonald’s, Mars, Michelin, Henkel, Beko sau adidas. Agentia TBWA\Bucuresti a participat la diverse programe si campanii media pe teme de educatie, asistenta si integrare sociala.
Fundatia Centrul Parteneriat pentru Egalitate (CPE) este o organizatie neguvernamentala care, de aproape 10 ani, propune solutii pentru imbunatatirea calitatii vietii, prin integrarea egalitatii de sanse intre femei si barbati in domeniile economic, politic si social si prin promovarea egalitatii de gen.
ActiveWatch – Agentia de Monitorizare a Presei (AMP) este o organizatie de drepturile omului specializata in drepturile mass media, anti-discriminare, buna-guvernare, comunicare si cercetare in domeniul mass-media.

Contact pentru presa si informatiii suplimentare despre proiect:
Silvia Giurcă
PR Manager TBWA\Bucuresti
Strada Uranus 150, Etaj 3, Bucuresti, Romania
tel.: +4 021 212 43 12 \ fax: +4 021 211 63 55 \ mobil: +4 0722 153 345
silvia.giurca@tbwa.ro