Új, böngészős online játék magyar nyelven: fedezd fel a Drakensang-Online-t!

A Drakensang egy nagy népszerűségnek örvendő, számítógépes fantasy RPG, eredetileg a Dark Eye szerepjáték szabályrendszerét használja. A Drakensang Online ingyen játszható, böngészős játék a Bigpointtól, ami az offline Drakensang folytatása, és ahol mégis egészen új világ bontakozik ki a felhasználó előtt. A játék rohamosan fejlődik, szinte naponta újabb próbák, itemek, lények érhetők el.

A Drakensang fantasztikus világa és teremtményei

Duria királysága válságban van. Az árnyékvilág szörnyei ébredeznek, a birodalom különböző vidékein egyre nagyobb területeket szállnak meg a különböző lények. Az emberiség ősi ellensége, a régi birodalom idején legyőzött Sárkány újabb támadása fenyegeti a világot. A tengerparton található ősi kikötőváros, Shorfolk lángokban áll, sárkányszerű lények az urak az izzó romokon. A fémművességéről híres Slifmoor megyét egy gonosz szekta hajtotta uralma alá és döntöttre rabszolgasorba a polgárait. Wiltwuxshire mezőin embereket gyilkolnak az árnyékvilág lényei. Szerencsére ilyen helyzetben is megmaradt egy-egy utolsó menedéke az embereknek, és a játékos irányította hősre vár a feladat, hogy innen kiindulva felszabadítsa a királyságot.
A Drakensang Online-ban új területként jelent meg nemrég a távoli, hideg északon található Norseland, ahonnan régen számos rablóhadjárat érkezett Duriába.

Jelen pillanatban három fajta karakterből választhat a játékos, mindegyik saját jellemzőkkel rendelkezik, saját előnyök és hátrányok, amik a csata közbeni harcmodort is meghatározzák.

Sárkányharcos: a lakosság védelmezői, elit katonák elsősorban közelharcra alkalmas felszereléssel és tudással. A sárkányrend kemény felkészítőévei után a fiatal harcosok vérszerződnek, így lesz részük a sárkányvér, és ezzel a harcban erőt adó düh.
Körmágus: az elveszett, titkos tudás őrei, akik a varázslás erejével küzdenek meg az árnyékvilággal. Hosszú tanulás után lesz belőlük igazi mágus, életüket a körmágusok kódexe irányítja. A Tudást tartják mindenek felett állónak, és ritkán vegyülnek a lakosság közé. Képesek az elemek irányítására, és távoli küzdelemre.
Kalandvadász: az ősi, természetközelben élő emberiség tradícióinak és tudásának örökösei. A természetben szerzett tudásnak és kifinomult ösztöneik miatt a városlakók félik a fürge és élelmes vadászokat, akik legendás nyilazási technikájuk mellett a közelharcban is számolni lehet velük.
Mindhárom csoport komoly elittudattal bír, de a közös ellenség hatására egymással összefogva vesznek részt a háborúban az emberek védelmének érdekében birodalom szerte. A csata közben különböző képességeinket különböző esszenciák használatával időlegesen felturbózhatjuk. Esszenciát harc közben szerezhetünk, vagy andermantért vásárolhatunk.

Közösségi játék, küldetések

Nincsen közösségi szerepjáték játékosok közti interakció nélkül. A karakterek segíthetnek egymásnak akár a távolból is, sőt, klánokat hozhatnak létre egy újabb update eredményeképp. Egymással is is küzdhetnek (pvp, azaz játékos-játékos-ellen játékmód), amire egy külön épület, az Aréna szolgál helyszínül. Az arénában akár csoportok is harcolhatnak egymással.

A szerepjátékok hagyományát követve a felhasználók számtalan próbán vehetnek részt, aminek teljesítése közben számos tárgyhoz juthatnak, nem beszélve az XP növelésről és andermantról. Az összes küldetésnek aprólékosan kidolgozott története van, ami összefügg más próbákkal, és amikből lépésről lépésre a Drakensang Online világának homályba vesző történelme rajzolódik ki. A próbák nem sima hack & slash módon zajlanak, az egyszerűbb harcos játékoktól eltérően taktikázó harcmodort kívánnak meg, ezzel is frissen tartva a játékélményt.

A Drakensang Online böngészős játék, így bárhol, ahol van internetkapcsolat játszhatunk vele, és nem tárol el semmit a merevlemezünkön. Bejelentkezés után azonnal betölt a játék, és beszippant a mágikus világ hihetetlen, háromdimenziós grafikája.

A Drakensang Online ingyenesen játszható, de rendelkezik valódi pénzt igénylő elemekkel. A manapság elterjedt mikrotranzakciós rendszert használja, amin a Duriában használt másik fajta pénznemből, az andermantból vásárolhatunk. Andermant kell esszencia beszerzéshez, bizonyos felszerelések fejlesztéséhez és beazonosításához, stb. A Drakensang Online fizetés nélkül is teljes értékű, az andermant-vétellel azonban felgyorsíthatjuk karakterünk előrehaladását.

Jó RPG játékok: a Drakensang Online szerepjáték méltó elődeihez; hihetetlen látványvilágával és részletekbe menően kialakított világával, változatos lényeivel versenyre kel a komoly gépet igénylő desktop játékokkal is. Kiadója, a Bigpoint nagy tapasztalattal bír a többszereplős, közösségi játékok terén.