Italia s-a imbracat in Flori de Ie!

Pentru Flori de ie, primăvara a început cu surprize! La invitația doamnei Monica Irimia, reprezentant al Asociației Tracia Land Italia, Cristina Chiriac, fondator Flori de Ie, în parteneriat cu Brândușa Bordeianu Make up Artist, împreună cu Universitatea Aldo Moro și Facultatea de Business și Turism au reprezentat România la Bari, în Italia, în data de 9 martie a.c., în cadrul evenimentului Primăvară, bine ai venit cu Mărțișor!

Evenimentul s-a desfășurat în salonul Universității Aldo Moro din Bari și a fost parte a unui proiect dezvoltat în parteneriat cu primăria locală. Astfel, urmând modelul evenimentului de la Iași din ianuarie 2017, Flori de ie a organizat o paradă deosebită a cosumelor tradiționale românești, din colecția proprie, ce au fost îmbrăcate de către reprezentanți ai comunității de români din Italia, întâmpinând astfel Mărțișorul și primăvara.

După New York, Londra, Viena, Dubai, Abu Dhabi, Moscova, Shanghai, È™i nu numai, Italia a avut de data aceasta ocazia să își aline dorul de românesc susÈ›inând È™i privind cu drag ii tradiÈ›ionale româneÈ™ti, cusute cu pasiune È™i migală acum peste 100 de ani. Ia românească a reuÈ™it de-a lungul ultimilor ani să devină adevăratul ambasador al românilor de pretutindeni, iar astfel Flori de ie își continuă demersurile de a promova valorile neamului nostru. “Pe viitor, se anuntă alte multe călătorii È™i surprize. Am reuÈ™it, prin ia romanească, să oferim o nouă perspectivă celor de peste hotare asupra valorilor noastre. Flori de ie incearcă să conserve È™i să transmită mai departe ceea ce specialiÈ™ti în tradiÈ›ia noastră populară numesc însemne magice cusute cu grijă, care au menirea de a proteja purtătorul de spiritele rele. Ia romanescă reprezintă în acest moment cel mai bun ambasador al valorilor româneÈ™ti, crează punÈ›i È™i uneÈ™te inimi, aduce sperantă în suflete.”-Cristina Chiriac, fondator Flori de ie.

În cadrul evenimentului ce a avut loc la Bari, am dorit să întâmpinăm primăvara anului 2017 cu povești autentice românești. Astfel, au avut ocazia de a prezenta iile românesti persoane din culturi diferite, precum: Spania, Italia, India, Brazilia, si nu numai. Am dorit să arătăm lumii arta tradițională și valoroasă a poporului român, ce a reusit să culeagă aprecieri si laude din toate colturile lumii.

Flori de Ie este primul concept care are la bază veșmintele tradiționale românești, acceptat și apreciat alături de alte branduri internaționale în proiecte cu expunere natională și internatională, precum expozițiile și târgurile internaționale de modă, cultură și design, recuperator de valori tradiționale și continuator destoinic al culturii românești. Anul acesta Flori de ie a lansat prima ie cusută manual cu fir metalic, o premieră natională.