De ce este atat de importanta hidroizolatia unei cladiri si a unui sol?

Hidroizolatia in constructia cladirilor este procesul de a face o structura rezistenta la apa sau impermeabila la patrunderea apei. Impermeabilizarea este esentiala, deoarece impiedica patrunderea apei in cladiri si ajuta la mentinerea zonelor uscate interioare.

De asemenea, ajuta la reducerea umiditatii in interiorul unei cladiri, reducand la minimum deteriorarea mobilierului si a altor lucruri din interiorul acesteia.

Hidroizolatia fundatiei este un pas obligatoriu care serveste la protejarea cladirii impotriva apei si umiditatii. A-ti face fundatiile impermeabile inseamna in primul rand extinderea duratei de viata a betonului din casa ta. Umiditatea naturala, prezenta in sol, prezinta un risc permanent de a iti deteriora betonul. Pe termen lung, expunerea la sol umed ar putea duce la anumite probleme, cum ar fi aparitia fisurilor active. Acestea ar putea determina apoi scurgerea apei in subsol, creand daune cu consecinte potential foarte grave.

Retine, de asemenea, ca, in functie de locul in care locuiesti, prezenta stratelor freatice iti poate afecta si fundatiile. Vei putea observa in special ca primavara si toamna, apa se ridica din panza freatica in sol. Aceasta problema creeaza apoi presiune hidrostatica pe fundatie, ceea ce poate duce la aparitia infiltratiei de apa sau a altor probleme structurale. Daca acest scenariu se aplica si in cazul tau, hidroizolatia fundatiilor care te inconjoara si sustin cladirea este cu atat mai esentiala!

Ce este hidroizolatia si cum faci hidroizolatia subsolului?

In zonele cu precipitatii anuale ridicate si inundatii ocazionale, hidroizolatia este o necesitate. Este important ca subsolurile si fundatiile sa fie impermeabile, in special in zonele in care panza freatica este inalta. In cazul unui strat freatic ridicat, apa din pamant poate exercita presiune hidrostatica pe sol si peretii subsolului. Acest lucru poate forta apa prin crapaturi, ceea ce poate duce la deteriorari structurale, precum si la probleme legate de umiditate, cum ar fi mucegaiul si putregaiul.

Imbinarile din beton sunt cele mai susceptibile la infiltrare. Statiile de apa sunt elemente ale unei structuri din beton care impiedica trecerea apei prin rosturi de beton. Acestea sunt concepute ca o membrana etansa la fluid, incorporata in sau alunecand de-a lungul articulatiilor. Astfel ca hidroizolatia subsolurilor necesita proceduri abile si expertizate.

Avantajele hidroizolatiei

Spatiile de locuit nesanatoase si fundatia slaba pot reduce drastic valoarea proprietatii. Hidroizolatia creste valoarea de revanzare a unei cladiri, care este probabil unul dintre cele mai mari beneficii. Investitorii/cumparatorii iau in considerare cu greu casele fara hidroizolatie de la Hidroizolatii Conduraru. Multi proprietari locuiesc in case cu subsoluri umede si pe care se scurge apa, de multe ori temandu-se de costul hidroizolatiei. Totusi, realizarea acestui lucru este esential, oferind o rentabilitate remarcabila. Un subsol impermeabilizat mareste suprafata patrata utilizabila intr-o casa, excludand simultan posibilitatea unei structuri iminente.