Învaţă cu ce informație să te hrăneşti, sâmbătă, 15 ianuarie, la Seminarul Igiena Informației

Zi de zi suntem bombardați cu mii și mii de mesaje. Simțurile noastre receptează și înregistrează mult mai mult decât ne putem imagina: o reclamă dintre sutele de pe străzi, o discuție despre mâncare între doi străini, o melodie ritmată pe care o auzi la radio în mașină. Momente mărunte ce ne rămân imprimate în memorie. Creierul uman este un mecanism uimitor, care reține instinctiv orice informație pe care o consideră necesară.

Problema vine atunci când, datorită cantității mari de informație nefolositoare, se crează un bruiaj, care perturbă procese cu adevărat importante, precum învățarea. Cu siguranță vi s-a întâmplat. De câte ori nu ați avut de studiat pentru o testare sau să memorați niște informații importante fără să vă intre nimic în cap. În schimb, știați la perfecție versurile de la melodia aceea proastă și obsedantă.

Mai mult, datorită datelor externe inutile, venite de obicei prin medii mult mai ofertante pentru creier decât cel al lecturii, chiar și informațiile întipărite bine în memorie riscă să fie alterate.
Dacă vreți un termen de comparație, mintea voastră riscă să devină ca un șifonier plin cu haine aruncate peste tot, în care cu greu găsești ce ai nevoie.
Din fericire, există totuși metode de a ne EDUCA creierul să disemineze între informația utilă și cea care este doar balast. Procedee și exerciții care ne ajută mintea să răspundă mai bine la informația pe care dorim să o reținem și să blocheze efectul nefast al mesajelor care nu ne sunt de interes.

La seminarul de Igienă a informației, organizat de Asociația Infospeed, Control Internet și Irsca Gifted Education aveți șansa de a învăța aceste tehnici, aplicate cu succes de copii supradotați, elevii și studenți olimpici, oameni de afaceri, pedagogi și nu numai.

Veți învăța mecanismele care stau la baza procesării de informație și să vi le canalizați într-un mod lucrativ.
Veți afla cum să respingeți informația toxică și să o rețineți pe cea folositoare, într-un demers în urma căruia creierul dumneavoastră va fi, simplu spus, mai sănătos.

Ne vor învăța cum să ne depășim limitele:

Prof. Dr. Florian Colceag – expert internaÈ›ional în educaÈ›ia excelenÈ›ei, un om cu peste 20 de ani experiență în educarea copiilor supradotaÈ›i È™i preÈ™edintele IRSCA Gifted Education. Rezultatele muncii sale vorbesc de la sine: peste 60 de medalii de aur la competiÈ›ii internaÈ›ionale de matematică.

Alexandru Bordea – specialist în citire rapidă, creativitate, învăţare accelerată și președintele asociației Infospeed. În activitatea sa de 11 ani, acesta a lucrat cu peste 4000 de studenți, elevi și adulți.

Cadrele didactice care participă la eveniment primesc diplomă de participare.

Pentru rezervări vă rugăm să completați formularul de mai jos:
http://www.infospeed.ro/igienainformatiei/
Pentru orice informatii ne puteti suna la 0724.577.300.

Seminarul Igiena Informației va avea loc sâmbătă, 15 ianuarie, la Camera de Comert si Industrie Bucuresti (Bd. Octavian Goga nr.2, sector 3), Amfiteatrul Alexandru Ioan Cuza, Intrarea E, etajul 4

Persoana de contact: Dl. Alexandru Bordea
Tel: 0724.577.300
Email: alexandru.bordea@infospeed.ro
Website: http://www.infospeed.ro