Interviu cu dr. Widu despre Invisalign

Dr. dr. Friedrich Widu -| Maestrul in aparatul dentar Invisalign

Dr. Widu este primul medic ortodont din Romania care a reusit sa ofere pacientilor o alternativa invizibila de aliniere a dintilor, detinand Statutul Gold pentru tratamentele Invisalign in Romania si premiat de Asociatia Germana de Ortodontie pentru cea mai buna lucrare stiintifica.

Cum stau romanii cu sanatatea dentara?invisalign

“Cazurile din Romania sunt mult mai grele, pentru ca nu sunt tratate la timp. Problemele usoare se pot rezolva la stomatolog, dar de cele complexe trebuie sa se ocupe specialistul.”

Cum explica ortodontia moderna si tehnologia Invisalign?

“Imaginati-va ca ati pus lanturi la rotile masinii si mergeti cu ea pe asfalt. Acum, lanturile au disparut. Cam aceasta este diferenta intre vechile tehnologii si Invisalign. Poti sa-ti indrepti dintii la orice varsta, pentru ca apropiatii nu vor avea motiv sa rada de tine ca ai parul alb ÅŸi umbli cu sarma-n gura ca pustanii.”

Ce este Invisalign?

“Este o procedura inventata in Statele Unite si consta intr-un sir de aparate transparente, mobile si eficiente pentru a trata orice malformatie, malpozitie a dintilor fara a fi nevoie sa folosim aparatele dentare clasice cu sarme.”

Ce implica tratamentul Invisalign?

“Se face o amprenta pacientului, aceasta se scaneaza si pe calculator se prelucreaza de la stadiul initial pana se ajunge la un rezultat dorit. Tratamentul se etapizeaza in mici pasi intermediari si pentru fiecare pas de tratament se face un aparat dentar, o gutiera. Acest plan de tratament ofera avantajul ca la sfarsitul acestei proceduri se poate arata pacientului, inainte de tratament, cum va fi finalul. Se poate vedea inainte cum va arata dupa! Acesta este un avantaj major, fiindca isi pot inchipui ce se va intampla, cum se modifica pozitia dintilor si cum o sa arate zambetul la sfarsitul tratametului.”

Cum actioneaza Invisalign si cand apar rezultatele?

“Un dinte poate sa parcurga o miscare de un sfert de milimetru in 2 saptamani. Se poate face un calcul foarte precis si sa ii spunem pacientului exact cate saptamani va fi in tratament. Fiind o metoda digitala avem posibilitatea sa modificam designul dupa dorintele noastre. Fiecare gutiera este de fapt un sistem de aplicare a fortelor si putem in orice moment sa delimitam unde vrem sa le aplicam.”

Cat timp dureaza tratamentul ortodontic?

“Depinde de complexitatea tratamentului de la pacient la pacient, dar in medie se poate spune intre 10 si 20 de luni!”

De ce as opta pentru Invisalign?

“Pacientul vine la noi in principiu pentru ca vrea un rezultat, nu pentru ca vrea neaparat un anumit tip de aparat dentar. Daca ii oferim diferite versiuni de tratament, el va decide Invisalign, nu doar pentru ca este invizibil, ci si pentru ca diferenta de cost nu este mare, cam 10-15% intre tratamentul clasic si cel digital.”

Care sunt criteriile de care depinde costul tratamenului?

“Depinde de cate luni de tratament este nevoie, de cate detalii anatomice ingreuneaza acest tratament. Acest lucru de poate stabili la un consult ortodontic. In principiu diferentele de pret nu sunt majore, avand in vedere ca la un aparat dentar clasic trebuie mereu reparat ceva, in final se ajunge la acelasi pret.”

Este atat de putin vizibil pe cat pretinde?

“Absolut. Asta este ce imi confirma pacientii cand ii intreb cine din familie sau prietenii au observat ca poarta un aparat dentar si raspunsul este nimeni, sau au observat ca se imbunatateste ceva in ansamblu, in zambetul lor.”

Pana pe 30 septembrie 2015, ai consultul si planul de tratament gratuit cu optiunea de plata a aparatului dentar in 4 rate!
Programeaza-te acum la: 0735 533 553
Mail: bucuresti@smilefactory.ro

Clinica Smile Factory

Telefon: 0735 533 553

Mail: bucuresti@smilefactory.ro