Instant Clean lanseaza campania de curatarea a mochetelor si covoarelor

Prezentate intr-o gama variata de culori si modele,  covoarele si mochetele sunt utile, confortabile si calduroase iar daca le acordam atentia cuvenita,  durata lor de viata poate atinge zece ani. Daca ati ales sa placati pardoseala unui spatiu cu mocheta sau covoar, atunci va sfatuim ca inca din faza de achizitie sa cereti cat mai multe informatii despre modul in care se curata si se intretin aceste bunuri. Desi nu este vizibil cu ochiul liber mocheta poate deveni una dintre cele mai murdare zone din spatiul de locuit pentru ca zilnic pestea ea se aseaza particule de praf, nisip, mâncare, stropi de lichide si bacterii. Pentru siguranta sanatatii si confortului dvs., Instant Clean va consiliaza in vederea adoptarii celor mai bune metode de curatare a mochetelor si covoarelor.

Prima si cea mai utilizata metoda de curatare, este aspirarea si este recomandat ca acesta activitate sa se faca cel putin o data pe saptamana, uneori chir de mai multe ori daca traficul este intens. Prin aspirare se extrag particulelor de nisip si praf stationate la baza mochetei, lasand in urma fibrele texturii catifelate si stralucitaore. Nu trebuie să aşteptaţi pana cand mocheta sau covorul dvs. isi va schimba culoarea, actionati din timpt pentru ca, desi acestea par curate, nu ve-ti sti niciodata ce se ascunde la radacina fibrelor.

PETE Daca accidental a aparut o pata pe mocheta, canapea sau fotoliu nu va grabiti sa turnati pe pata orice solutie pe care o aveti la indemana; mai intai cititi prospectul, dupa care vedeti ce reactie ar produce solutia aplicata texturii. Pentru test incercati pe o portiune mai ascunsa iar in caz de reactii adverse cel putin locul nu va fi expus vederii. In comert exista o multitudine de spray-ri pentru pete si s-ar putea ca la inceput sa functioneze; nu uitati insa ca aceste spary-uri poat contine substante chimice dure care distrug fibrele texturii prin decolorare, daca le utilizati de mai multe ori pe aceeasi pata. La birou daca ati scapat un lichid pe mocheta sau pe canapea, adunati cu o laveta uscata lichidul dupa care tamponati cu un prosop imbibat in apa calduta sau apa minerala.

SPALARE MOCHETA Prin natura creatiei lor mochetele sunt facute pentru trafic intens si sunt concepute special pentru a retine particulele de praf de pe incaltaminte. Astazi curatarea mochetelor si covoarelor se face mecanizat iar procesul se desfasoara in trei etape: aspirare, scoaterea petelor si spalare. Mai intai se face o evaluare atenta a mochetei iar in functie de natura materialului textil si gradul de implicare (murdarie) se alege solutia si metoda corecta de curatare. Accesand curatarea profesionala economisiti timp si bani iar mocheta dvs. va avea o durata mai lunga de viata.

Metoda de spalare mochete cu spuma uscata

Curatarea mochetelor/covoarelor se executa cu ajutorul monodiscului: timpul redus de lucru si de uscare, revigorarea fibrelor textile si redarea culorilor initiale. Aceasta metoda este recomandata in cazul mochetelor mai putin murdare, spalarea fiind una mai superficiala. Metoda presupune urmatoarele etape:

aspirare uscata/ samponare/ curatare/aspirare umeda

Curatarea covoarele si mochetelor prin injectie-extractie

Curatarea mochetei prin metoda Injectie-Extractie se recomanda pentru spatiile cu trafic intens. Solutiile utilizate nu ataca tesatura, nu implica nici un risc de toxicitate sau alergie si indeparteaza praful, lasand in urma un aer placut. Avantaje: uscare rapida, reluarea traficului se face dupa aproximativ 8 ore. Etape:

aspirare uscata/ indepartarea petelor / injectie extractie