INSOFT Development & Consulting anunta finalizarea Centrului de cercetare-dezvoltare pentru realitatea virtuala aplicata infrastructurilor critice

headderINSOFT Development & Consulting, membru al Polului de competitivitate CREVIS, anunta finalizarea investitiei in primul Centru de cercetare-dezvoltare din Europa dedicat monitorizarii infrastructurilor critice si instruirii specialistilor in domeniu prin intermediul realitatii augmentate si a realitatii virtuale. Polul de competitivitate – CREVIS este unul din principalele proiecte de Cercetare & Dezvoltare derulate in regiune.

Proiectul, cofinantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala, insumeaza o investitie totala de 34.363.785 lei si are ca elemente centrale Centrul de cercetare-dezvoltare care gazduieste „cubul pentru realitate virtuala cu imersie”. Proiectul isi propune sustinerea cresterii productivitatii economice in sectorul infrastructurilor critice si al serviciilor adiacente acestora, prin punerea la dispozitia companiilor interesate a unui centru de cercetare-dezvoltare modern, care furnizeaza solutii software si hardware avansate, axate pe tehnici de monitorizare pentru asigurarea securitatii obiectivelor izolate din infrastructurile critice din Romania, a mentenantei acestora si a trainingului (instruirii) personalului destinat deservirii operationale si interventiei asupra acestor obiective.

Proiectul s-a implementat in Municipiul Bucuresti pe o perioada de 21 luni.

Centrul de cercetare-dezvoltare este format din 4 corpuri de cladire a caror structura a fost gandita din perspectiva multifunctionalitatii. Cele patru cladiri beneficiaza de dotari complete si ofera beneficiarilor, o infrastructura bazata pe tehnologii de ultima generatie. Astfel, pe langa corpul de cladire destinat echipamentului de realitate virtuala cu imersie, Centrul de cercetare-dezvoltare include spatii de birouri, spatii destinate programelor de instruire a personalului implicat in activitati specifice, o sala de conferinta dotata cu un sistem audio-video performant precum si sali de intalniri.

Companiile care vor alege sa utilizeze platforma de monitorizare/platforma de realitate augmentata din Centrul de cercetare-dezvoltare, realizat in cadrul Polului de competitivitate CREVIS vor beneficia de reducerea substantiala a costurilor de manipulare sau pregatire speciala a infrastructurilor critice ca urmare a inlocuirii cu mediul de realitate virtuala.

Principalele servicii la care vor avea acces viitori beneficiari sunt:

 • Inchirierea de spatii in cadrul Centrului de cercetare-dezvoltare;
 • Acces la cubul de realitate virtuala cu imersie;
 • Acces la solutii IT moderne -platformele inovative dezvoltate in cadrul Polului Crevis;
 • Posibilitatea de a organiza evenimente educationale sau stiintifice intr-un spatiu modern si complet dotat;
 • Inchiriere de sali de instruire si acces la resurse moderne de prezentare;
 • Leasing integrat de personal (programatori/designeri in tehnologiile de ultima generatie utilizate in cub, specialisti IT in domeniul simularii si realitatii virtuale.

Solutia inovativa dezvoltata in proiectul cofinantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala va veni in sprijinul companiilor care, prin obiectul de activitate sunt direct sau indirect implicate in interactiunea cu diferite infrastructuri critice din sectoare precum:

 • utilitati – retele de distributie a energiei de inalta tensiune, retele de distributie a apei industriale, a gazului metan, produselor petroliere sau derivatelor acestora; retele ale transportului public (linii de metrou, transport in comun de suprafata);
 • sectoare strategice ale economiei: retele de drumuri strategice, retele de cai ferate, poduri sau viaducte, infrastructuri portuare, statii de radiolocatie, statii de dirijare a traficului aerian, retele de depozite de materiale strategice, substante chimice, material nuclear sau agenti biologici; retele de telefonie; relee si posturi de radio si de televiziune care se afla in sistemul national sau local de alerta etc.;
 • sistemul financiar: sedii banci, retele de transport interbancar al banilor si de bancomate, depozite;
 • sistemul national energetic
 • sistemul militar: retele de comunicatii militare la nivel strategic si la nivel tactic; instalatii de pe aerodromurile militare, din porturi militare, din baze militare si din alte locatii;
 • sistemul sanitar: retele ale spitalelor de urgenta; laboratoare; depozite de medicamente; infrastructuri ale unor centre de cercetari medicale etc.

 

Despre Polul de Competitivitate CREVIS

CREVIS are ca obiectiv cresterea productivitatii economice, in sectorul infrastructurilor critice si al serviciilor adiacente acestora, prin realizarea unui centru de cercetare-dezvoltare. In cadrul acestui centru vor fi folosite tehnici inovative de realitate virtuala si augmentata, impreuna cu tehnici de monitorizare pentru asigurarea obiectivelor izolate din infrastructurile critice din Romania, a mentenantei acestora si a instruirii personalului destinat deservirii operationale si interventiei asupra acestor obiective.

Proiectul este cofinantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala, in cadrul Programului Operational Sectorial ,,Cresterea Competitivitatii Economice”.

Mai multe informatii despre proiect puteti obtine vizitand website-ul: www.crevis.ro.