Industria mobilierului romanesc si revenirea spectaculoasa pe care o cunoaste in anul 2016

Este esential sa se abordeze si din punct de vedere economic aceasta industrie producatoare de mobilier romanesc pentru a putea vedea cum influenteaza aceste transformari comportamentul de achizitionare al consumatorilor.

Dincolo de aspectele ce tin de consumator cum ar fi alegerea pieselor de mobila living si cum sa realizeze amenajarea acestuia, se afla anumite cifre care influenteaza decizia de cumparare. Pretul este unul dintre aspectele care influenteaza cel mai mult decizia de cumparare in cazul oricarui client, indiferent de bugetul alocat. Pretul, la randul sau, este influentat de fluctuatiile pe care le prezinta piata. Daca pana in anul 2014 industria mobilei s-a confruntat cu o scadere dramatica in vanzarea pieselor de mobilier, se pare ca anul acesta a castigat teren din ce in ce mai mult si s-au inregistrat cresteri semnificative in vanzarea mobilei autohtone.

Provocarile prezente pe piata mobilierului

Cu toate ca nume mari, cu notorietate la nivel mondial in ceea ce priveste comercializarea mobilierului se afla la noi in tara si vand cu succes cantitati impresionante de mobila, se pare ca si cel romanesc a inceput sa devina destul de solicitata.

Avand in vedere ca peste 50% din cifra de afaceri a producatorilor de mobila se datoreaza exporturilor realizate in ultimii ani, se pare ca lucrurile incep sa se stabilizeze pe aceasta piata. O data cu dezvoltarea intreprinderilor mici si mijlocii si incurajarea acestora sa se dezvolte, piata romaneasca poate sa ofere la ora actuala o diversitate mai mare si atunci cand vine vorba despre emiterea unor preferinte in materie de mobila living, chiar si cele mai inalte asteptari pot sa fie satisfacute nemaifiind necesar sa se apeleze la companii straine pentru a putea gasi mobila de inalta calitate.

Aceasta stagnare a pietei mobilierului s-a datorat si faptului ca marii producatori din aceasta industrie au fost in marea majoritate companii straine care au descurajat concurenta prin notorietatea lor si conceptele aduse.

Piata romaneasca si mobilierul de inalta calitate de la Complex Slava

La ora actuala, se remarca o dezmortire a industriei mobilierului romanesc si aceasta reprezinta o veste foarte buna atat pentru producatori cat si pentru clienti. Daca se urmaresc site-urile de specialitate care comercializeaza mobila living, se poate constata cu usurinta faptul ca multe dintre conceptele dezvoltate in ultima vreme sunt inovative si chiar indraznete, am putea spune.

Una dintre aceste companii care inca din anul 1993 se mentine in topul producatorilor din industria mobilei din Romania este Complex Slava care, proiecteaza si comercializeaza piese de mobilier care sa se incadreze in tendintele actuale si sa satisfaca cerintele consumatorilor din ce in ce mai exigente.

Daca doriti sa descoperiti astfel de piese de mobilier create din pasiune si dedicatie pentru tot ceea ce inseamna mobila, descoperiti ofertele pe care vi le pune la dispozitie Complex Slava pe site-ul www.complexslava.ro.

In concluzie, putem spune ca industria mobilierului romanesc cunoaste o revenire spectaculoasa si se pot satisface chiar si cele mai inalte asteptari astfel incat sa se creeze spatii demne de revistele de specialitate utilizand mobila din Romania.