Hidroizolatii terase bloc

Hidroizolatiile teraselor de bloc sunt executate cu ajutorul membranelor bituminoase. Pentru a beneficia de o lucrare durabila, speecialistii recomanda folosirea unui sistem de hidroizolatie care sa fie foarte eficient si aplicat in dublu strat, acolo unde raportul dintre calitate si pret e unul avantajos. Pentru primul strat se va utiliza o membrana bituminoasa care este finisata, iar in cazul celui de al doilea strat se foloseste o membrana bituminoasa care are la baza poliester avand greutatea de 4,5 kg/mp si este prevazuta cu ardezie naturala.

Oferta de pret in cazul acestor lucrari de reparatii ale teraselor de bloc se poate da numai după o vizionare in prealabil, a terasei. Preturile lucrarilor de hidroizolatii pot varia tinand cont de stadiul in care terasa se afla, de stratul de suport care poate fi din nisip sau dale si de numarul membranelor bituminease care se aplica.

Norme de siguranta si protectie in timpul hidroizolarii

Echipamentul include un stingător de incendiu care trebui sa fie de capacitate medie.

Suprafeţele care sunt tratate cu amorsă bituminoasă se lasa să se usuce pentru cel putin 4 ore înainte sa se aplice membrana.

Durabilitatea pe care o va avea hidroizolatia implică si verificarea, precum si exploatarea şi întreţinerea membranei folosite la hidroizolatiile teraselor de bloc. In acets fel, speecialistii pot efectua controlul calităţii hidroizolatiei pe intreg parcursul executiei respectivei lucrari si in acelasi timp ofera consultanta precum si servicii cu privire atat la exploatare cat şi la întretinerea acesteia in perioada in care lucrarea se afla in garantie.

Toate lucrările ce tin de hidroizolatii se vor executa numai de catre personal de specialitate care are un înalt grad al calificarii în acest domeniu. Lucrările trebuie executate strict în conformitate cu prevederile aferente documentaţiei tehnice a execuţiei şi deasemeni conform reglementărilor specifice care sunt în vigoare.

Hidroizolaţii cu membrane lichide poliuretanice

Membranele lichide poliuretanica sunt monocomponenta ai su o elasticitate foarte mare, aplicabila pe acoperisurile noii, in subsoluri si pe straturile de beton. Se pot aplica astfel de membrane si pe straturile bituminoase vechi, insa în cazul acesta nu este la fel de performant cum ar fi un sistem care are membrane bituminoase.

Specialistii recomandă utilizarea acestor membranelor lichide la hidroizolarea fundaţiilor caselor noi, la beciuri, bai, balcoane, in cazul podelelor din cadrul halelelor industriale, la hidroizolatii ale teraselor blocurilor, de regula in cazul spaţiile care sunt expuse umiditatii.

Membrana poliuretanică ce se aplica lichid are unele avataje cum ar fi o durata de viaţă care sa fie până la maxim 25 de ani, se poate face aplicarea acesteia uÅŸor la rece, este 100% o barieră impermeabilă, este foarte rezistentă la razele UV, la rădăcinile plantelor, are o flexibilitate deosebit de chiar ÅŸi la temperaturi de – 40° C.

Daca este aplicat corect, dupa ce se face polimerizarea finală, sistemul acesta de hidroizolare lichidă este in procent de 100% hidrofob si va crea o membrană monolitică fără nici un rost de îmbinare, fiind rezistentă chiar si la temperaturi care sunt cuprinse între -40° C pana la + 90°C, e o membrana circulabilă la utilizarea de nivel mediu, este foarte uşor sa fie reparat local, daca a fost deteriorată ca urmare a actiunilor mecanice sau a celor chimice puternice.