Hemoroizii, simptomele acestora

Hemoroizii reprezinta vene varicoase, inflamate sau dilatate, localitate in interiorul sau in exteriorul anusului. Aceasta afectiune apare in urma unui stil de viata nesanatos, sedentar, in care activitatea fizica lipseste, iar alimentatia este una defectuoasa. Totusi, pana sa se agraveze, simptomele hemoroizilor sunt destul de evidente, in functie tipul afectiunii, hemoroizi interni sau externi. Prima categorie de afectiune apare la oamenii care sufera de obezitate, constipatie cronica, diaree sau care au intretinut raporturi sexuale anale. In acelasi timp, hemoroizii externi sunt asociati cu aparitia unui cheag de sange intre venele dilatate. Acestia necesita sa fie tratati imediat de catre doctor si in unele cazuri este nevoie de interventia chirurgicala pentru indepartarea acestora. Totusi, este bine de mentionat ca astfel de cazuri sunt destul de rare.

Pentru a depista o astfel de afectiune va prezentam urmatoarele simptome:

– Prezenta unei excrescente de forma unui grapefruit la nivelul anusului
– Prurit si sensibilitatea dureroasa la nivelul anusului
– durere si presiune la nivelul canalului anal
– sange pe lenjerie, hartie igienica, suprafata scaunului sau in vasul de toaleta

Pe langa simptomele hemoroizilor, care sunt destul de clare, exista si o serie de cauze care favorizeaza aparitia unei astfel de afectiuni. De exemplu, constipatia habituala, diareea, sarcina, ciroza hepatica sau actul defecatiei in timpul miscarilor intestinale reprezinta principalele cauze pentru care pot aparea hemoroizii. Asadar, fiti foarte atenti la aceste semne care va pot avertiza ca este posibil sa aveti hemoroizi.

In cazul in care va confruntati cu astfel de probleme este necesar sa va prezentati la un medic de specialitate, caruia sa ii descrieti toate aceste simptome, pas cu pas, fara sa omiteti niciun detaliu care se poate dovedi foarte important. Diagnosticul se va pune doar dupa ce medicul va face o serie de analize sau examinari atat la nivelul anusului, cat si la nivelul colonului.