Grup de lucru pentru beneficiarii romani din cadrul celui de-al doilea apel aferent Programului de Cooperare Transnationala Sud Estul Europei

Brasov, 12 iunie 2012: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT), in calitate de Punct Național de Contact (PNC) și Autoritate Naționala (AN) pentru Programul de Cooperare Transnaționala Sud Estul Europei (SEE), a organizat grupul de lucru cu tema “Greseli frecvente in raportare si modalitati de imbunatatire a managementului proiectului”, dedicat beneficiarilor proiectelor aprobate in cadrul celui de-al doilea apel SEE. In cadrul evenimentului au participat si reprezentanții Direcției Generale Control de Prim Nivel din cadrul MDRT, responsabili cu controlul de prim nivel al acestor proiecte.

Obiectivul principal al grupului de lucru l-a reprezentat facilitarea implementarii proiectelor de cooperare transnationala. Subiectele abordate in cadrul evenimentului au vizat modificarea proiectelor aprobate in cadrul celui de-al doilea apel, lista de documente necesare solicitarii controlului de prim nivel, prezentarea greselilor facute in implementarea proiectelor SEE din cadrul celui de-al doilea apel si modalitatile de imbunatatire a managementului acestor proiecte. De asemenea, in cadrul grupului de lucru au avut loc si sesiuni de intrebari si raspunsuri pe baza tematicilor prezentate.

Evenimentul face parte dintr-o serie de seminarii si grupuri de lucru organizate de PNC și AN SEE impreuna cu reprezentanții Direcției Generale Control de Prim Nivel (MDRT) la nivel national, pentru a prezenta beneficiarilor romani ai programului SEE informatii relevante pentru implementarea corecta a proiectelor, acest lucru conducand direct la cresterea gradului de absorbtie a fondurilor comunitare.

Pentru detalii suplimentare, va rugam sa accesati site-ul programului SEE dedicat beneficiarilor romani: www.sudestul-europei.ro.