Grup de lucru pentru beneficiarii Programului de Cooperare Transnationala Sud Estul Europei

Brasov, 12 iunie 2012: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT), in calitate de Punct Național de Contact (PNC) și Autoritate Naționala (AN) pentru Programul de Cooperare Transnaționala Sud Estul Europei (SEE), va organiza grupul de lucru cu tema “Greseli frecvente in raportare si modalitati de imbunatatire a managementului proiectului”, dedicat beneficiarilor proiectelor aprobate in cadrul celui de-al doilea apel SEE.

Obiectivul principal al grupului de lucru este facilitarea implementarii proiectelor de cooperare transnationala. Subiectele abordate in cadrul evenimentului vor viza evitarea greselilor facute in implementarea proiectelor si modalitatile de imbunatatire a managementului acestor proiecte.

Evenimentul face parte dintr-o serie de seminarii si grupuri de lucru organizate de PNC și AN SEE impreuna cu reprezentanții Direcției Generale Control de Prim Nivel (MDRT) la nivel national, pentru a prezenta beneficiarilor romani ai programului SEE informatii relevante pentru implementarea corecta a proiectelor, acest lucru conducand direct la cresterea gradului de absorbtie a fondurilor comunitare.

Despre Programul de Cooperare Transnationala Sud-Estul Europei

Programul de Cooperare Transnationala Sud-Estul Europei este finantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala (dedicat partenerilor din statele membre UE), din Instrumentul de Pre-Aderare (dedicat partenerilor din statele candidate si potential candidate) si din Instrumentul pentru Vecinatate si Parteneriat (dedicat statelor terte). Programul vizeaza dezvoltarea parteneriatelor transnationale si actiuni comune in domenii de importanta strategica, iar scopul sau consta in sprijinirea integrarii teritoriale, economice si sociale in Sud Estul Europei si in cresterea gradului de coeziune, stabilitate si competitivitate al regiunilor din aria eligibila.
Pentru detalii suplimentare, va rugam sa accesati site-ul programului SEE dedicat beneficiarilor romani: www.sudestul-europei.ro.