Ghidul Incepatorului – Flori De Apartament

Lalele pe pervazul geamului, trandafiri pe acoperis, petece de iarba verde, nimic nu este imposibil cand va doriti flori de apartament, iar acestea nu sunt limitate doar la gradinile de la tara. Chiar si ceva simplu ca si o tava ceramica in care ati pus pietris, aranjat dupa un model, poate fi numit gradina (iar posesorului ei un maestru Zen).

In ciuda limitarilor oferite de spatiul restrans, gradinaritul de apartament este despre etalarea regulilor. Plantati ceea ce va place in gradina voastra; dar nu va indepartati prea tare de radacini. Aici sunt cateva idei despre cum puteti sa va transformati podul, biroul, veranda sau acoperisul si sa le transformati intr-un adevarat Eden urban si cateva sfaturi de ingrijirea florilor de apartament.

Acoperisuri si balcoane

Daca aveti luxul de a avea acces la acoperis in locul unde locuiti, puteti transforma usor acest spatiu intr-un spatiu verde imbietor, cu putina imaginatie si ajutor de la mana natura. Majoritatea acoperisurilor sunt cunoscute de a fi batute de vanturi, astfel trebuie sa planificati in avans ca sa va adapositi plantele de elementele naturii. Un scut de sticla ofera adapost permanent plantelor care nu reduce lumina si in plus ati obtinut astfel un loc minunat pentru cafea. In contrast instalati un material de plasa care va permite sa incorporati liane si diferite flori agatatoare in locul vostru de evadare, si astfel adapostiti restul plantelor de vant.

Cand va ganditi la o gradina in balcon sau pe acoperis, este deasemenea important sa luati in considerarea care zone sunt mai expuse la soare si care sunt mai la umbra. Planificati aranjamentul pentru a fi cat mai usoara ingrijirea florilor de apartament in functie de necesitatile de umbra si lumina a fiecarei flori de apartament: acest lucru le va ajuta sa fie frumoase si sanatoase.

Cutii la geamuri

Cutiile la geamuri sunt una din cele mai usoare si mai versatile unelte disponibile pentru crescut flori pentru gradinarul urban. Acestea pot fi folosite pentru a planta diferite flori cum sunt muscatele, begoniile, panselutele sau de ce nu chiar iarba sau unele condimente cum sunt menta, busuiocul, cimbrul etc. Astfel imbinati placutul cu utilul si aveti condimente proaspete pentru retete in bucatarie si in acelasi timp arata frumos.

Cand concepeti o cutie pentru geam, selectati flori cu mai multe moduri de crestere: care cresc drepte, care cresc sub forma de arbusti si cele care cresc agatatoare. Daca faceti un pat de flori , alegeti plante care infloresc in perioade complementare, totusi, deasemenea luati in considerare formele si culorile pentru un efect vizual maxim. Pozitionati florile mai inalte in partea din spate a cutiei, cateva pe margine si lasati florile preferate sa atarne peste marginea din fata a cutiei. Nu uitati sa taiati lastarii cu o treime in mijlocul verii astfel incat florile sanatoase sa infloreasca cu forta maxima.

Cosuri agatate

Cosurile agatate sunt printre cele mai usoare metode de crescut flori de apartament si sunt alegerea perfecta pentru gradinarul de oras. Una dintre cele mai usor de intretinut flori care poate fi crescuta in cosuri agatate este muscata.

Ingrijirea florilor de apartament
Tineti minte, cel mai important lucru pentru un gradinar incepator este sa nu uite sa ude plantele regulat. Cand uitati sa udati vor ataca ganganiile.

Totusi, udatul in exces poate fi la fel de daunator ca si uitatul sa udati. Asadar cum puteti sa va dati seama daca florile sunt udate suficient?

Introduceti un deget in pamant.

Daca este umed, sunteti bine. Daca este ud, trebuie sa se usuce. Daca este uscat, florile trebuiesc udate.