Ghid complet pentru securizarea locuintei: cum ne pazim de infractori in 2017?

Intr-o societate in care furtul pare sa fie legalizat, devine imperativ sa ne pazim asa cum stim mai bine de infractori. Ceea ce este mai periculos este faptul ca pana si vecinul nostru de etaj ar putea sa aiba intentii “necurate”, odata ce stie ca nu va pati, practic, mai nimic.

Viitorul nu suna bine deloc. De fapt, viitorul e sumbru! Daca legea nu ne mai protejeaza, ramane la latitudinea noastra, a cetatenilor, de a ne proteja prin toate modalitatile posibile. Trebuie sa ne luam toate masurile de precautie existente, sa ne interesam ce sisteme de securitate eficiente exista, pentru a nu cadea prada atacurilor care par sa fie ignorate de institutiile acreditate.

Haideti sa incepem cu spatiul in care locuiti!

Trebuie sa il securizati cat mai repede posibil. Pentru asta va trebui sa achizitionati echipament special si sa fiti mai precauti cu obiectele de valoare aflate in interiorul locuintei. Iata ce aspecte de importanta majora am vrea sa punctam:

  • Este vital sa va cumparati un sistem antiefractie. Ce cuprinde acesta? In principiu, un sistem de securitate complet include camere de supraveghere video pentru interior si exterior, senzori de miscare si alarma antiefractie. Veti dori sa monitorizati absolut tot ce se intampla in interiorul, dar si in afara casei, atunci cand nu sunteti prin preajma. Totodata, pe camerele de supraveghere profesionale de la magazinul Secfire.ro, veti vedea instant daca se intampla ceva in casa.

camera de supraveghere pret

  • Nu lasati nicio cheie de rezerva la intrarea in casa. Americanii obisnuiesc sa faca lucrul asta, doar ca noi nu traim in America! Nu lasati sub nicio forma cheia de rezerva sub pres, in ghiveciul cu flori de la intrare sau ascunsa in nisip ori pamant. Nu faceti decat sa le oferiti hotilor o invitatie gratuita la voi in casa. Daca chiar aveti o cheie de rezerva, o puteti oferi unei rude apropiate in care aveti cu adevarat incredere, desi sincer, in zilele noastre, nu cred ca ar fi intelept sa va puneti increderea in nimeni, mai ales cand e vorba de securitatea propriei locuinte si de siguranta bunurilor personale.

  • Nu tineti sume mari de bani in casa. S-au inventat bancile, oameni buni! Renuntati la ideea de a mai strange bani la ciorap, cum facea protagonista faimosului roman scris de Slavici. Traim in 2017, iar setea de bani a infractorilor o sa ne duca pe toti in faliment. Asa ca deschideti-va un cont bancar de economii si tineti banii la adapost. Este mult mai dificil ca hotii sa sparga un cont bancar decat o locuinta.

hoti de apartamente

  • Instalati grilaje la ferestre. Este imperativ sa faceti asta, mai ales daca se observa din exterior ca aveti o locuinta la construirea careia ati contribuit cu sume mari de bani. Hotii se uita dupa bogatie, asa ca daca vor observa o curte bine ingrijita si luxurianta, veti deveni brusc tinta intentiilor acestora. Cel mai bine este sa va ranforsati ferestrele si chiar si usile prin montarea unor grilaje de metal. Nu zice nimeni ca infractorii nu le vor putea inlatura, dar, cu siguranta, aceasta operatiune va dura mai mult timp, vreme in care vecinii vor avea deja timp sa instiinteze autoritatile, iar alarma antiefractie va trimite deja semnale, pe care le veti intercepta prin intermediul unor notificari primite pe smartphone.

  • Daca locuiti la casa si sunteti nevoiti sa plecati pentru cateva zile in afara orasului, asigurati-va ca macar in una dintre camera lasati lumina aprinsa. Pentru a nu consuma foarte multa energie electrica, puteti folosi un lampadar sau orice alta sursa difuza de iluminat. Cand vor vedea lumina aprinsa, infractorii vor crede ca este cineva acasa in momentul acela si vor decide sa se intoarca alta data, cand veti fi acasa si va veti putea proteja mai bine.

  • Nu discutati despre obiectele de valoare pe care le aveti in casa. Nici cu vecinii, nici cu prietenii sau colegi. Cu nimeni! Nu faceti decat sa oferiti informatii, gratuit, care, intr-un fel sau altul, pot ajunge la urechile infractorilor. V-o faceti cu mana voastra! In plus, toata lumea stie ca e de prost gust ca oamenii sa se laude cu bunurile pe care le detin. Cel mai bine este sa fiti discret in privinta salariului pe care il castigati, a aparaturii pe care o aveti in casa si a sumelor de bani pe care le cheltuiti la shopping. Cu cat veti fi mai discreti, cu atat va fi mai dificil pentru hoti sa va descoasa.

Sfaturile de mai sus nu mai sunt pur optionale. Daca vreti sa va protejati impotriva infractiunilor din Romania, veti avea nevoie sa va protejati prin intermediul tuturor modalitatilor despre care am vorbit mai sus. Chiar si cei care nu sunt bogati vor trebui sa implementeze niste schimbari radicale. Nu puteti sti niciodata catre cine va fi indreptat urmatorul atac!