Farmaciile DONA ajuta la construirea primei clinici de ingrijire oncologica din Romania

Doneaza pentru construirea clinicii de ingrijire oncologica NeraStatisticile arata ca in Romania este cea mai mare mortalitate prin cancer dintre toate tarile europene, iar formele cel mai des diagnosticate la nivel national, sunt cancerul de plaman, col uterin si creier. Cancerul reprezinta a doua cauza de mortalitate dupa bolile cardiovasculare.
Depistarea precoce si recuperarea oncologica au facut sa creasca speranta de supravietuire. O treime din bolnavii de cancer sunt cazuri tratabile daca ar avea un stil de viata corect.
La noi in tara lipseste cu desavarsire un serviciu specializat in recuperare oncologica, iar depistarea precoce si preventia sunt foarte putin practicate si ineficiente.
Din aceste considerente Fundatia „Sfanta Irina” a realizat un proiect pentru construirea primului Centru de Recuperare Oncologica din Romania, denumit Clinica Nera, care nu fi doar un centru medical, ci o a doua „casa” pentru bolnavii de cancer.
Proiectul Nera a obtinut o finantare de la Uniunea Europeana, in valoare de 70% din totalul costurilor de implementare a proiectului, cu conditia ca restul de 30% sa fie acoperit de Fundatia „Sfanta Irina”.
Pentru completarea sumei finantate de UE, trei specialisti in terapii alternative: Pavel Chirila – medic primar boli interne, Madalina Popescu – specialist in imunologie si alergologie clinica, Cristela Georgescu – absolventa a programului Plant Based Nutrition, Cornell Unversity, SUA, au scris cartea “Nu hrani Cancerul”. Drepturile de autor si veniturile editoriale obtinute din vanzarea cartii sunt donate exclusiv pentru construirea Clinicii Nera.
Cartea se gaseste in toate Farmaciile DONA din tara http://www.farmaciiledona.ro/produse/carte-nu-hrani-cancerul-I53628 la pretul de 25 lei – cost ce asigura numai cheltuielile de productie. Lantul nostru de farmacii se implica prin asigurarea, in mod gratuit, a distribuirii si comercializarii cartii, promovarii acesteia si a intregului proiect. Astfel le asiguram pacientilor nostri accesul la informatii de calitate privind alimentatia sanatoasa care poate sa previna aceasta crunta maladie – cancerul – dar ne implicam si in obtinerea de fonduri pentru infiintarea clinicii Nera.
Mai multe detalii despre proiect si despre modul in care se pot face donatii, sunt disponibile la www.clinicanera.ro

Farmaciile DONA reprezinta unul dintre cele mai extinse lanturi de farmacii din Romania, insumand 214 locatii la nivel national.
Doneaza pentru construirea clinicii de ingrijire oncologica Nera