Externalizarea departamentului de Resurse Umane

Departamentul de resurse umane este important pentru orice companie, acoperind anumite zone de activitate de la crearea strategiilor de marketing și până la construirea și menținerea imaginii acesteia. De asemenea, acest departament este și cel care asigură o bună comunicare între conducerea organizației și angajați, devenind o necesitate atât pentru companiile care sunt în plină dezvoltare, cât și pentru companiile mari, stabile.

În mediul de afaceri actual, externalizarea serviciilor de resurse umane a devenit un trend în plină creștere. Dacă în Statele Unite outsourcingul este deja un must have, în țările europene trendul a început mai târziu, dar se află într-o rapidă ascensiune. „Un studiu recent arată ca din 2005 piața europeană de externalizare a resurselor umane este într-o continuă creștere, iar ritmul este mai rapid decât cel al piețelor din SUA și Canada. Cota Europei în domeniul de outsourcing de resurse umane la nivel mondial a crescut de la 20% la 30%.” a precizat Mădălina Buza, Human Resources Project Manager Inspire Human Resources, Cluj.

În țara noastră oamenii de afaceri au început să se gândească la această posibilitate, alegând să externalizeze funcțiile HR administrative către un furnizor de servicii HR, în scopul de a permite departamentului de resurse umane intern să se poată focusa mai mult asupra funcțiilor strategice. De asemenea, sunt și companii care preferă contractarea în totalitate a serviciilor de resurse umane, incluzând chiar și proiectarea sistemelor de management a resurselor umane. Cu toate acestea, multe firme preferă încă varianta tradițională și anume un departament intern de resurse umane (format din una sau mai multe persoane). „În companiile mari, sau în cadrul celor care s-au dezvoltat puternic în ultima perioadă, departamentul intern de resurse umane este ajutat de consultanța externă, punctual pe anumite proiecte cum ar fi: recrutarea, proiectele de dezvoltare employer branding sau chiar programele de CSR. Motivele externalizării în aceste cazuri sunt: gradul mare de încărcare al persoanelor din cadrul departamentului intern sau lipsa specializării / expertizei angajaților interni pe anumite proiecte.„ mai declară managerul de proiect al Inspire Human Resources.

Externalizarea departamentului de Resurse Umane garantează că persoana care se ocupă de recrutări și de salariile angajaților este la curent cu cele mai recente modificări legislative în domeniu și în același timp reduce costurile aferente unui departament intern de HR, care are nevoie de un spațiu propriu pentru a funcționa. Printre beneficiile externalizării acestor servicii se numără capacitatea de a canaliza atenția pe activitatea principală a companiei, reducerea costurilor, eliminarea investițiilor în tehnologie și traininguri pentru ca angajaţii companiei să poată fi eficienți și flexibilitatea oferită de provider în managementul forței de muncă.„Pentru a permite echipelor de resurse umane interne să se concentreze mai mult asupra inițiativelor strategice, multe organizații aleg să externalizeze funcțiile HR administrative la un furnizor de servicii de resurse umane. Mai mult decât atât, există companii care solicită externalizarea nu doar a acelor activități de rutină, ci a întregului spectru de servicii de resurse umane, inclusiv a proiectării sistemelor de management al resurselor.” mai declară managerul de proiect al Inspire Human Resources.

Inspire Human Resources oferă servicii profesioniste de consultanță în resurse umane, activând în principal pe piața muncii din Transilvania, având trei direcții importante de acțiune: consultanță, assessment center, recrutare și selecție de personal.