Expoziția “40/METAFORA Sorin Iosub, 3/24 martie 2015

 

expozitie_contemporanii_sorin_iosub_odeon_pt_maria_pasc

Avem deosebita plăcere să vă anunțăm deschiderea expoziției personale 40/METAFORA a pictorului Sorin Iosub, ce se va desfășura marți, 3 martie, orele 19:00, la Galeria Odeon (în incinta Teatrului Odeon) Calea Victoriei 40-42.

ÃŽn operele sale recente, Iosub își propune o reevaluare a limbajului tradiÈ›ional al picturii pentru a ajunge la un limbaj actual foarte personal. Nu este nici o contradicÈ›ie în aceast demers, cum nu este între caracterul raÈ›ional de tip suprarealist al imaginii È™i prezenÈ›a tehnicilor diferite în ulei, acuarelă sau desen. Sorin Iosub se afirmă ca un visător sentimental cu gustul misterului, al libertății, al creaÈ›iei. Spirit viu È™i receptiv, marcat aproape ca un existenÈ›ialist în propria-i piele, purtând această filiaÈ›ie spirituală a artistului complex, viaÈ›a sa este arta sa precum de altfel poate confirma remarca lui Conrad Fiedler, “L’art est l’extension de l’expérience”. (Christian Paraschiv, Paris, 2015)

În deschiderea evenimentului: criticul de artă Mihai Plămădeală și curatorul expozitiei, Maria Pașc.

 Expoziția poate fi vizitată în perioada 03–24 martie 2015, de luni până vineri, între orele 11:00-19:00, la Galeria Odeon, Calea Victoriei 40-42. Pentru vizitarea expoziției, puteți suna la numărul de telefon 0759072940.

________________________________

Contemporanii este un proiect initiat si derulat de Asociatia Fauritori care isi propune valorizarea Culturii romanesti actuale prin favorizarea actului de creatie, abordat intr-o perspectiva unitara cu creatorul. Proiectul Contemporanii are ca obiectiv organizarea si sustinerea de activitati artistice si socioculturale: schimburi culturale internationale, tabere de pictura, expoziţii, pentru educarea sensibilităţii estetice a publicului.