Eveniment cultural 1 iunie 2012-Cisper Buc-post

 

               București, 05.06.2012

 

Eveniment cultural

„Ziua Internaţională a Copilului”

               În luna septembrie 2010 a fost demarat proiectul  “Crearea şi funcţionarea structurilor de asistenţă axate pe ocuparea forţei de muncă – Centre de incluziune socială pentru persoanele de etnie romă” – ID 62509,  cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, cu o perioadă de implementare de 36 de luni.

          Proiectul este implementat de către Asociaţia Pakiv România, în parteneriat cu Asociaţia Amare Prhala Cluj Napoca, Asociaţia  DIVERS Târgu Mureş, Agenţia pentru Dezvoltarea Resurselor Umane Pro Diversitate Bucureşti şi Mesogeiako Symvouleftiko Systema S.A. Atena.   

                Unitatea culturală a Centrului de Incluziune Socială pentru Persoanele de Etnie Romă (CISPER) București-Ilfov, a organizat în data de 1 iunie 2012,  un eveniment cultural destinat copiilor romi de la Şcoala generală 145, sector 2 Bucureşti.

          Evenimentul s-a numit „Ziua Internaţională a Copilului” şi a avut ca principal obiectiv eliminarea marginalizării copiilor romi, precum şi integrarea lor în societate la acelaşi nivel cu ceilalţi copii.

          Evenimentul s-a desfăşurat într-un mediu ambiental plăcut, decorat cu baloane colorate şi a constat într-o expoziţie de fotografii reprezentative cu binecunoscuţi eroi ai desenelor animate.

           Ȋn prima parte a evenimentului, invitaţii au putut viziona un moment artistic de cântec şi poezie pregătit de către elevii participanţi ai şcolii generale nr.145, iar în a doua parte s-au împărţit cadouri tuturor copiilor participanţi.

          Toate momentele evenimentului au fost surprinse de către organizatori printr-un set de fotografii ce ulterior au fost expuse în unitatea culturală.

 

Informaţii suplimentare:

Asociaţia Pakiv România                                                        CISPER București Ilfov     

Telefon: 0258/811170                                                              Responsabil PR                                  

Web: www.pakiv.ro, http://cis-rom.ro                                     Ionuţ Tîrnăcop

E-mail: pakiv_romania@yahoo.com                           Telefon: 021 2400838

                                                                                                  E-mail: cisperbucurestipr@yahoo.com