Te muti in Melbourne?

Daca te-ai saturat de stat in Romania si te-ai hotarat sa emigrezi in Australia, noi iti propunem sa te muti in Melbourne,  cel mai locuibil oras din lume in 2011, cel putin asta demonstreaza EIU.

Economist Intelligence Unit, unitatea ce face parte din Economist Group si se ocupa cu studii diverse la nivel global ce vizeaza prosperitatea si managementul. In studiul amintit, realizat in 140 de tari, Melbourne a obtinut un scor de 97,5%, intrecand orase precum Viena sau Vancouver in ceea ce priveste criteriile urmatoare: sistemul de sanatate, educatia, cultura, mediul, educatia sau infrastructura.

Australia este o tara prospera, in ciuda crizei financiare iar acest studio evidentiaza acest lucru prin faptul ca au fost si alte orase australiene care au fost in top 10 cele mai locuibile orase.  Sydney s-a aflat pe locul sase, in timp ce Perth si Adelaide au fost amandoua pe locul opt. Mai departe in clasament a fost Brisbane, care a ocupat locul 21. Pana la el alte orase cunoscute au fost Toronto, care s-a situat pe locul patru, Helsinki locul sapte, Paris locul 16, iar Tokio pe locul 18.

Exista si un dezavantaj pentru conditiile de viata nemaipomenite oferite de un oras: costul ridicat al vietii. Melbourne s-a plasat pe locul sapte in topul celor mai scumpe locatii de locuit, fiind intrecut de Sydney, care a fost pe locul patru, avand un cost cu 40% mai ridicat decat costul vietii din New York. Perth si Brisbane au un cost al vietii mai ridicat cu 25% fata de New York, fiind situate pe locul 13 si 14 in topul locatiilor scumpe.

Chiar daca costul de viata este ridicat, Melbourne este o locatie dorita de multi emigranti romani si nu numai. Daca iti doresti o viza de Australia, Melbourne poate fi destinatia ideala, daca iti doresti optiunile variate oferite de marile metropole.