ecoTUR pentru hartie la final de sesiune

Finalul de sesiune i-a mobilizat pe studenti intr-o actiune de reciclare a hartiei initiata de Clubul de Turism si Ecologie ECOTUR in parteneriat cu ECDL ROMANIA. Studentii din caminele ASE Bucuresti au fost vizitati de voluntarii ecoTUR luni, 18 iunie si marti, 19 iunie , care au reusit sa colecteze o tona de hartie ce va fi reciclata.

 

Obiectivul principal al proiectului “ecoTUR pentru hartie”, sustinut de ECDL ROMANIA, il reprezinta formarea unei constiinte ecologice in mediul universitar.

 

ECDL ROMANIA in parteneriat cu Clubul de turism si ecologie ECOTUR au lansat in caminele studentesti pe perioada sesiunii de vara 2012 proiectul “ecoTUR pentru hartie”.

Studentii au putut scapa de cantitatea de maculatura pe care au produs-o in timpul sesiunii de vara, putand sa o predea voluntarilor ecoTUR pentru reciclare.

 

12 camine studentesti din complexele studentesti ale ASE Bucuresti (Moxa, Belvedere, Tei si Agronomie) au fost incluse in programul “ecoTUR pentru hartie”. Voluntarilor ecoTUR li s-au deschis usile a peste 400 de camere de camin, de unde au colectat o cantitate de aproximativ 1000 de kg de hartie. Studentii care au vrut sa faca diferenta si sa salveze natura au scapat de teancurile de xerox-uri si ciorne de la sfarsitul sesiunii, predand maculatura voluntarilor pentru reciclare.

 

Sub indemnul “Click pe verde!”, ECDL ROMANIA desfasoara programe care au ca punct de pornire optica noastra ce exprima respectul pentru mediul  natural de care beneficiem cu totii si pe care il vor mosteni generatiile viitoare. Treptat, cu totii trebuie sa intelegem faptul ca orice actiune a noastra in relatia  cu mediul in care traim, invatam sau lucram este importanta. Mai multe detalii pe www.clickpeverde.ro si pe pagina Facebook ECDL ROMANIA VERDE.

 

ECDL ROMANIA

Permisul european de conducere a computerului (ECDL – European Computer Driving Licence) este cel mai raspandit program de certificare a competentelor digitale recunoscut la nivel international in peste 148 de tari si numara pana in prezent peste 12 milioane de persoane inregistrate in program.

In afara Europei, certificarea este cunoscuta sub numele ICDL (International Computer Driving Licence).

Certificarea ECDL este vendor-independent, examenele pot fi sustinute pe mai multe suite de aplicatii.

ECDL ROMANIA este Operatorul National al licentei ECDL in Romania, cu o retea de peste 700 de centre de instruire si testare acreditate pe intreg teritoriul tarii.

Pentru mai multe informatii accesati www.ecdl.org.ro  sau www.ecdl.org , www.equalskills.ro.