Dr. Jack Newman, expertul mondial al alaptarii, a venit in Romania. Un vis a devenit realitate!

Asociatia ProMAMA Center a organizat in Bucuresti in perioada 24–26 Aprilie 2012 un workshop pe tema alaptarii, avandu-l ca invitat pe Dr. Jack NEWMAN, un expert, un lider mondial in domeniul lactatiei. Unii il proclama drept „Zeu” sau „Guru” al alaptarii. Altii il considera un „erou”, un campion al drepturilor mamei si copilului.

L-am invitat in Romania din dorinta de a avea cat mai multi specialisti acces la informaţiile oferite de o somitate la nivel mondial în domeniul alăptării, astfel incat acestia sa dobandeasca noi perspective în ceea ce priveşte alăptarea pentru beneficiul mamei şi al bebeluşului.

De ce vorbim despre un vis devenit realitate?

Pentru ca Dr. Jack NEWMAN a reusit sa ne strecoare in agenda sa extrem de aglomerata si a gasit trei zile libere pentru a raspunde invitatiei Asociatiei ProMAMA de a veni in Romania pentru a-si prezenta specialistilor din tara noastra vasta-i experienta si cunostintele despre alaptare.

Cine este Dr. Jack NEWMAN?

Considerat un clinician desavarsit ca si medic pediatru, cercetator in domeniul lactatiei, Dr. Jack NEWMAN a revolutionat modul de abordare a alaptarii eficiente si a solutionarii problemelor in alaptare. Metodele lui sunt unice in lume si foarte practice, cu rezultate imediate.
A publicat o serie de articole si carti, a produs filme despre alaptare distribuite gratuit in intreaga lume, resurse importante pentru mamici si specialisti in alaptare de pretitundeni, a fost consultant UNICEF pentru cursul adresat personalului medical despre alaptare si evaluarea Spitalelor „Prieteni ai Copilului”, este invitat la numeroase Conferinte in alaptare din intreaga lume.

Dr. Jack NEWMAN a ajutat mii de mame sa alapteze! A daramat o serie de mituri false care le-au fost indoctrinate mamelor de-a lungul mai multor generatii si care le impiedicau sa isi alapteze copiii cu succes. El reuseste intotdeauna sa ofere suport mamelor care au nevoie de ajutorul lui. Pentru el totul este simplu in alaptare. Nu exista piedici reale pentru o mama in a-si alapta copilul, ci doar lipsa de informare, de interes, de disponibilitate si suport. “O, bineinteles ca vei reusi”, le spune el tuturor mamelor.

O realitate trista

Noi, cei de la Asociatia ProMAMA, suntem extrem de mandri de faptul ca acest om de renume mondial a acceptat sa vina in Romania si am sperat ca vor fi interesati cat mai multi specialisti care au tangenta cu alaptarea si ca o sa fim ajutati de oficialitati pentru a beneficia cat mai multi de invataturile sale, intr-o tara unde rata de alaptare exclusiva a scazut in ultimii 6 ani, mai ales din cauza sfaturilor gresite pe care le ofera cadrele medicale (in prezent, doar 12,6% dintre copiii din Romania sunt alaptati pana la varsta de 6 luni – studiu realizat de UNICEF si publicat in vara anului 2011). Dar, din pacate, sprijinul a fost minim, aproape inexistent. Dr. NEWMAN a fost profund dezamagit cand a realizat ca sunt doar 18 -19 participanti si a intrebat mirat: „Unde sunt pediatrii? Eu nu vin in fiecare zi in Romania”. Probabil daca ar fi fost un eveniment sponsorizat de companiile distribuitoare de lapte praf s-ar fi „inghesuit” mai multi…

Si totusi…

A fost placut surprins sa constate ca la workshop au venit cei mai buni specialisti in alaptare din tara noastra (foarte putini la numar) – consultanti de lactatie certificati international (IBCLC, cativa neonatologi si medici de familie, educatori prenatali, moase – persoane intr-adevar pasionate de a ajuta corect mamele sa alapteze. Au fost 3 zile de neuitat, cursuri extrem de interesante, dialoguri serioase, dar si pline de umor si parca speram sa nu se mai termine…. Bucuria de a-l avea printre noi pe acest om unic, se citea pe fata tuturor. Interviurile cu participantii, realizate la sfarsit de Compania Filmblanck, au oglindit aceasta exuberanta.

Ne-am bucurat sa-i citim e-mailul plin de caldura pe care ni l-a trimis dupa ce a plecat din tara noastra, in care ne-a promis ca se va reintoarce: ”We had a wonderful experience in Romania and yes, we hope to return soon”.

Care este misiunea Asociatiei ProMAMA?

Asociatia ProMAMA este o organizatie non-profit, cu caracter educational, avand ca obiectiv promovarea si sustinerea alaptarii. In acest sens, cateva dintre proiectele Asociatiei ProMAMA au in vedere:
• Formarea de personal specializat in alaptare in vederea certificarii lor ca si Consultanti in Lactatie la nivel international.
• Informarea si educarea viitorilor si proaspetilor parinti, specialistii ProMAMA oferind cursuri specializate de alaptare, consultanta in alaptare, precum si suport, prin posibilitatea participarii gratuite a mamelor la grupul de sprijin in alaptare organizat saptamanal la ProMAMA.
• Formarea de baza si continua a personalului in vederea promovarii alaptarii.

Pentru mai multe informatii puteti suna la tel. 0726.71.51.52, persoana de contact: Sorana Muresan, Presedinte Asociatia ProMAMA Center, Consultant in Lactatie si Alaptare Certificat International (IBCLC).